Το Queen.gr σε ανοιχτή γραμμή με τις αναγνώστριές του

«Σκέφτομαι συνέχεια τον πρώην μου»

Το γράμμα της αναγνώστριας


Αγαπητό Queen,

Το όνομά μου είναι Δήμητρα και είμαι 25 χρονών. Πριν από 10 περίπου χρόνια, στο γυμνάσιο, γνώρισα ένα αγόρι, τον Φοίβο, με τον οποίο ταιριάξαμε τέλεια αμέσως. Ήταν η πρώτη μου σχέση και όταν, στα 18 μας, χωρίσαμε, παραμείναμε κολλητοί έως σήμερα. Νιώθω ότι ο Φοίβος με ξέρει καλύτερα από τον οποιοδήποτε. Από τότε που χωρίσαμε πάντα, όταν ο ένας από τους δύο δημιουργούσε μία άλλη σχέση, ο άλλος ζήλευε και το εκδήλωνε

με διάφορους τρόπους. Εδώ και δύο χρόνια διατηρώ σχέση με τον Πάνο, δύο χρόνια μεγαλύτερό μου, με τον οποίο συζούμε τους τελευταίους μήνες. Ο Φοίβος εξακολουθεί με διακριτικό τρόπο να διεκδικεί την προσοχή μου, αλλά τον τελευταίο καιρό αυτές του οι διεκδικήσεις γίνονται πιο έντονες. Θα του το «έκοβα» αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχω αρχίσει να τον σκέφτομαι συνέχεια κι εγώ και να έχω αμφιβολίες για την παρούσα σχέση μου. Τι να κάνω; Φοβάμαι ότι ακόμα κι αν χωρίσω το πράγματα με τον Φοίβο δεν θα αλλάξουν και θα το μετανιώσω. Φοβάμαι, όμως, και ότι αν δεν κάνουμε μία δεύτερη προσπάθεια τώρα, δεν έχουμε ξανά την ευκαιρία και θα μείνω με την απορία τι θα γινόταν αν...

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και ελπίζω να μου απαντήσετε,

Δήμητρα

 

Η άποψη του Queen.gr

Αγαπητή Δήμητρα,
Καταρχήν, η πρώτη μας συμβουλή είναι να αντιμετωπίσεις τις ανασφάλειές σου και να αποφασίσεις εάν όντως θέλεις να βρίσκεσαι στην παρούσα σχέση σου. Ξεκαθάρισε μέσα σου, ανεξάρτητα από τα συναισθήματά σου για τον πρώην σου, τι θέλεις από αυτήν. Αν νιώθεις πλήρης πάρε απόφαση ότι αυτό που σου συμβαίνει με τον Φοίβο είναι ότι σε έχει πιάσει εμμονή και καλό είναι να μην ασχοληθείς περαιτέρω.

Αν, πάλι, πιστεύεις πραγματικά ότι δεν είσαι καλά με την σχέση σου δωσ' της ένα τέλος και μετά βλέπεις τι θα κάνεις με τον πρώην σου. Καλό είναι να κάνεις ένα βήμα την φορά. Και να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι, για οποιοδήποτε βήμα σκοπεύεις να κάνεις, θα πρέπει να ξεκαθαρίζεις πάντα τα πράγματα μέσα σου. Έτσι, το τι κάνει ο Φοίβος δεν θα σε απασχολεί- τον πρώτο λόγο στα συναισθήματά σου έχεις εσύ- η στάση των άλλων είναι συμπληρωματική.

 

 

Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με το Queen.gr για κάποιο δικό σας προσωπικό θέμα, μπορείτε να μας στείλετε στο info@queen.dpg.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα