Τα τρόφιμα που θα σας κρατήσουν στον ίσιο δρόμο

21:56 6/1/2012 - Πηγή: Queen.gr

Αν θέλετε να μείνετε πιστοί στα «New Year's Resolutions» σας, αυτά τα τρόφιμα είναι οι πιστοί βοηθοί σας.

Όπως κάθε Πρωτοχρονιά, έτσι και φέτος με το που άλλαξε ο χρόνος πολλοί από εμάς αποφασίσαμε να αλλάξουμε μαζί του τον τρόπο ζωής μας προς το καλύτερο και το πιο υγιεινό –τα γνωστά και ως «New Year's Resolutions».

Είτε, λοιπόν, η απόφασή σας είναι να χάσετε βάρος, είτε να γίνετε πιο fit και γυμνασμένοι, είτε να μειώσετε το άγχος και το στρες στην καθημερινότητά σας, είτε να κοιμάστε περισσότερο

από εδώ και πέρα, υπάρχουν κάποια βασικά τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον στόχο σας.

Η διατροφολόγος και διαιτολόγος Patricia Bannan από το Los Angeles, λέει πως το κλειδί για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι να τους κρατάμε απλούς και ρεαλιστικούς.

«Πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα θετικά αποτελέσματα του στόχου μας, όπως το ότι καταφέραμε να τρώμε κάθε μέρα σαλάτα, και όχι στα αρνητικά, όπως στο ότι κόψαμε τα γλυκά», λέει η Bannan.

Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, τότε πρέπει να προσθέσετε τρόφιμα ολικής αλέσεως με υγιεινά λιπαρά στη διατροφή σας, όπως το αβοκάντο. «Το 1/5 του αβοκάντο περιέχει 50 θερμίδες και είναι ένα τέλειο συνοδευτικό αντί για βούτυρο ή μαγιονέζα», συμβουλεύει η Bannan.

Αν θέλετε να γυμνάσετε το σώμα σας και να αποκτήσετε καλύτερη φυσική κατάσταση, καλό θα είναι να κόψετε τα αναψυκτικά και τα αθλητικά ποτά με ζάχαρη.

Η Bannan έχει την εξής πρόταση: «Μπορείτε να πίνετε νερό καρύδας. Ένας από τους λόγους που το νερό καρύδας είναι τόσο δημοφιλές, είναι επειδή έχει ελάχιστες θερμίδες και περιέχει ηλεκτρολύτες. Πρέπει να ψάξετε για 100% φυσικό νερό καρύδας, το οποίο θα περιέχει 40-60 θερμίδες ανά ποτήρι».

Αν έχετε βάλει στόχο να μειώσετε το καθημερινό άγχος στη ζωή σας, μια καλή λύση είναι να τρώτε ξηρούς καρπούς, οι οποίοι περιέχουν μαγνήσιο και βιταμίνη Β6 που χαλαρώνουν τον οργανισμό και ελαττώνουν το στρες. Η Bannan λέει πως κάθε είδος θα κάνει τη δουλειά που χρειάζεται, καλό θα είναι όμως να προτιμήσετε τα φιστίκια Αιγίνης. Το κέλυφός τους καθυστερεί την κατανάλωσή τους, κάνοντάς σας να μην τρώτε πολύ, ενώ παράλληλα τα τσόφλια που αφήνετε σας βοηθούν οπτικά για να δείτε πόσους έχετε φάει ώστε να ξέρετε πότε να σταματήσετε. Ένα μπολάκι με 49 φιστίκια περιέχει περίπου 160 θερμίδες.

Τέλος, αν αυτό που πραγματικά θέλετε είναι να καταφέρετε να κοιμάστε περισσότερο, προσπαθήστε να βάλετε συγκεκριμένες ποικιλίες τσαγιών στην καθημερινή διατροφή σας. «Το τσάι το βράδυ είναι μια εξαιρετική λύση», λέει η Bannan. «Είναι χαλαρωτικό, αλλά καλύτερα να διαλέξετε ένα τσάι χωρίς καφεΐνη. Το χαμομήλι είναι επίσης πολύ καλό επειδή είναι από τη φύση του ένα χαλαρωτικό βότανο για τον ύπνο».

Μην ξεχνάτε πως για να συνηθίσουμε για τα καλά κάτι χρειαζόμαστε γύρω στις 21 ημέρες, γι' αυτό πρέπει να είστε υπομονετικοί και να μην τα παρατήσετε πάνω στην εβδομάδα. Τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα