Τα καλύτερα σνακ για μετά την άσκηση

Μετά από κάθε προπόνηση, είναι λογικό να νιώθετε, εκτός από εξαντλημένοι, και πεινασμένοι. Μην φοβηθείτε το φαγητό, προσέξτε όμως τι θα επιλέξετε να φάτε. Τα σνακ που θα επιλέξετε πρέπει να έχουν τα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σας μετά την άσκηση, αλλά, φυσικά, να είναι και χορταστικά. Αυτά είναι τα τρία καλύτερα σνακ που μπορείτε να φάτε μετά από μια ικανοποιητική προπόνηση:

Μπανάνα: Από τις καλύτερες πηγές ενέργειας, την οποία μπορείτε να

φάτε τόσο πριν όσο και μετά την άσκηση. Οι φυσικοί υδατάνθρακες που διαθέτει θα κρατήσουν το σώμα σας ενεργό, ενώ είναι και ιδανική για πρωινό.

Αυγά: Η ιδανική πηγή πρωτεΐνης και αναγκαίου λίπους. Μπορείτε να τα φάτε πριν και μετά την άσκηση, ενώ για να αποφύγετε το περιττό λίπος που περιέχουν, είναι προτιμότερο να τα φάτε βραστά και όχι τηγανιτά.

Νερό καρύδας: Μετά την άσκηση, έρχεται σίγουρα η δίψα. Για να ξεδιψάσετε αλλά παράλληλα να ανανεώσετε και την ενέργεια του σώματός σας, πιείτε νερό καρύδας, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε μερικά παγάκια για περισσότερη δροσιά. Αποφύγετε, όμως, να προσθέσετε ζάχαρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα