Σχέσεις: Τι θέλουμε να ακούσουμε σε έναν καυγά;

Καμία σχέση δεν παρουσιάζει... ανοσία στις διαφωνίες, αλλά ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέγουμε να διακόψουμε έναν τσακωμό παίζει ρόλο στο να ξεπεράσουμε τα δύσκολα.

Ένα σύνηθες πρόβλημα στις σχέσεις είναι ότι δεν ξέρουμε πάντα τι θέλει ο σύντροφός μας. Όσο και το επιζητούμε, είναι αδύνατο να διαβάσουμε το μυαλό των άλλων!

Όταν ξεσπά μια διαφωνία, τα περισσότερα ζευγάρια δε θέλουν συγγνώμες και απολογίες, αλλά προτιμούν τις υποχωρήσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό

Journal of Social & Clinical Psychology.

Η Κιθ Σάνφορντ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας και νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο Μπέιλορ του Τέξας, είναι ειδικός στον «πόλεμο μεταξύ συντρόφων».

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν δύο βασικές ανησυχίες για τα ζευγάρια στην περίπτωση διαμάχης: η αντιληπτή απειλή και η αντιληπτή παραμέληση. Η αντιληπτή απειλή σημαίνει ότι ο ένας εκ των δύο συντρόφων αισθάνεται πως η θέση του στη σχέση κινδυνεύει από το απαιτητικό έτερόν του ήμισυ, ενώ η αντιληπτή παραμέληση αφορά στο συναίσθημα ότι ο σύντροφος δεν επενδύει αρκετά στη σχέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα