Σας φιλοξενούν φίλοι για διακοπές; Διαβάστε αυτό!

Πώς να κρατήσετε τις ισορροπίες και τις πόρτες ανοιχτές

Αν κι εσείς λόγω οικονομικής κρίσης είστε από τους τυχερούς (ναι τυχερούς) που φιλοξενείστε από φίλους προκειμένου να αλλάξετε παραστάσεις κατά τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ρίξτε μια ματιά σε κάποια βασικά πρέπει και μη, ώστε να καταφέρετε και οι οικοδεσπότες και οι φιλοξενούμενοι να επαναλάβετε το 'πάρτυ' ή έστω να μην κόψετε και το καλημέρα όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όχι σεξ σε ξένο σπίτι αν δεν είστε κολλητοί και δεν έχετε προηγουμένως συμφωνήσει να είστε ανοιχτοί σε τέτοιες καταστάσεις-

ή αν δεν ππάρετε την άδεια να φέρετε το αντικείμενο του πόθου σας στο ξένο σπίτι. Καλού κακού μην το επιχειρήσετε! Μη δανείζεστε χωρίς να ρωτήσετε και μην ψαχουλεύετε και κατασκοπεύετε: Ακόμα κι αν πρόκειται για το σπίτι της αδερφής ή της κολλητής σας, αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να εισβάλλετε στην κρεβατοκάμαρά της και να δανείζεστε ρούχα και καλλυντικά χωρίς να ρωτήσετε.

Έχετε τα δικά σας είδη προσωπικής χρήσης: Αν όχι σεντόνια και πετσέτες, για τα οποία θα πρέπει όμως να έχετε συνεννοηθεί με τον «κύριο» ή την «κυρία» του σπιτιού, πάντως σίγουρα τα δικά σας καλλυντικά, νυχτικό, παντόφλες κ.ο.κ. Μην προγραμματίζετε χωρίς τον «ξενοδόχο»: Εννοώντας ότι δεν είναι σωστό να κανονίσετε π.χ. κάποια βραδινή έξοδο, κατά την διάρκεια των διακοπών, χωρίς να ειδοποιήσετε πρώτα τον οικοδεσπότη. Κάθε φορά που βρίσκετε την ευκαιρία να βοηθήσετε σε κάτι τον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα μη διστάσετε να το κάνετε. Μάλιστα, μεγαλύτερη προθυμία θα δείξετε αν προτείνετε να κάνετε κάτι συγκεκριμένο. Από την άλλη μην το παρακάνετε σε βαθμό που να γίνετε εμπόδιο και πείτε τους να σας ενημερώσουν αν θέλουν βοήθεια. Η καθαριότητα είναι από τις συνηθισμένες αφορμές διενέξεων σε ένα σπίτι με πολλά άτομα. Δεν λέμε να αρχίσετε να σφουγγαρίζετε και να πλένετε τζαμόπορτες στα καλά καθούμενα, ούτε να στρώνετε το κρεβάτι προσέχοντας το παραμικρό τσαλάκωμα, αλλά να φροντίζετε να μην αφήνετε ποτέ το μπάνιο λερωμένο ή το κάθισμα της λεκάνης σηκωμένο.

Οι οικοδεσπότες σας πιθανώς θα έχουν τη διάθεση να σας δείξουν την γύρω περιοχή, να σας πάνω στα ομορφότερα σημεία της, στις καλύτερες ταβέρνες της αλλά μπορεί και να μην την έχουν –ή να μην την έχουν συνέχεια. Να θυμάστε ότι χρειάζονται και εκείνοι χρόνο για τον εαυτό τους, να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν, οπότε αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός για να κάνετε και εσείς το ίδιο. Κάτι που πρέπει γενικώς να έχετε υπ'όψιν είναι ότι το να είστε καλός φιλοξενούμενος σημαίνει πρώτα απ'όλα να είστε καλή παρέα. Αφήστε λοιπόν το λάπτοπ στο σπίτι, χαμηλώστε το κινητό, σταματήστε τα παράπονα και προσπαθήστε να κινηθείτε στον ρυθμό των φίλων σας. Ακόμα κι αν η διάθεσή σας για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είναι η καλύτερη, βάλτε τα δυνατά σας να την αλλάξετε και να συμμετέχετε στις συζητήσεις και τις δραστηριότητες της παρέας. Άλλωστε, ο λόγος για τον οποίον δεχθήκατε την πρόσκληση ήταν για να περάσετε όλοι καλά και είναι ο ίδιος λόγος που θα
Keywords
Τυχαία Θέματα