Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της χώρας.

Τζέιν Έιρ («Jane Eyre»)
Ένα από τα διασημότερα μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί ποτέ, μεταφέρεται για άλλη μια φορά στην μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά με τη σκηνοθετική ματιά του Cary Fukunaga και με πρωταγωνιστές την Mia Wasikowska («Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων») και τον Michael Fassbender («X-Men: First Class», «A Dangerous Method», «Shame»). Υπέροχες ερμηνείες, στιλάτη σκηνοθεσία και μια ιστορία που πάντα συγκινεί.

Ο Κατακτητής («La Conquete»)
Γαλλική ταινία,

μεταξύ βιογραφίας, δράματος και σάτιρας από τον Xavier Durringer, ο οποίος ακολουθεί την πολιτική διαδρομή του Nicolas Sarkozy, από το 2022 και το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι την προεδρία της γαλλικής δημοκρατίας τον Μάιο του 2007.

Αθάνατοι («Immortals»)
Ο βασιλιάς Υπερίων προσπαθεί να καταστρέψει τη γη των Ελλήνων και να απελευθερώσει τους Τιτάνες που βρίσκονται φυλακισμένοι στα Τάρταρα. Στο δρόμο του όμως θα σταθεί ο νεαρός χωρικός Θησέας, ο οποίος ακολουθώντας του χρησμούς της σίβυλλας Φαίδρας, θα ηγηθεί της μάχης ενάντιο στον στρατό του Υπερίωνα. Η ελληνική μυθολογία «ταΐζει» για μια ακόμη φορά το Hollywood, παραποιημένη φυσικά, σε μια ταινία με εντυπωσιακή αισθητική και στιλιζάρισμα, αλλά και ασταμάτητη δράση. Εμείς την είδαμε και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα