Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Η Πηγή των Γυναικών («La Source des Femmes»)
Σε ένα ορεινό χωριό του Μαρόκου, αρχίζει να εξελίσσεται μια μάχη μεταξύ των δύο φύλων, όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να κηρύξουν ερωτική αποχή μέχρι να πείσουν τους άντρες να πηγαίνουν και αυτοί στο πηγάδι για να φέρνουν νερό, κάτι που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά δική τους δουλειά βάσει εθίμων. Παιχνιδιάρικη διάθεση σε ένα σύγχρονο και διασκεδαστικό ανατολίτικο παραμύθι, σε σκηνοθεσία Radu Mihaileanu.

Δεμένη Κόκκινη Κλωστή
Βρισκόμαστε στο 1945, σε ένα ορεινό

ελληνικό χωριό, όπου οι ομάδες των παρακρατικών τρομοκρατούν και δολοφονούν αριστερού που δεν έχουν δηλώσει υποταγή. Ανάμεσα σε αυτούς, ο νεαρός Λάμπρος αποφασίζει να βγει στο βουνό για να προστατέψει τη οικογένειά του, ξεκινώντας όμως έναν νέο κύκλο αίματος. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Χαραλάμπους και πρωταγωνιστούν οι Θάνος Σαμαράς, Τάσος Νούσιας, Ανέστης Βλάχος και Στεφανία Γουλιώτη.

Άσπρος, Άσπρος Κόσμος («Beli, beli svet»)
Σέρβικη, κοινωνική ταινία του 2010 σε σκηνοθεσία Oleg Novkovic, με συγκλονιστικές ερμηνείες και «τραγική» αναφορά στον «Οιδίποδα» του Σοφοκλή. Μια γυναίκα που σκότωσε τον άντρα της αποφυλακίζεται και επιστρέφει στη πατρίδα της, μια μικρή πόλη της Ανατολικής Σερβίας. Εκεί συναντά ξανά την κόρη της αλλά και τον ιδιοκτήτη ενός μπαρ που ήταν κάποτε εραστής της.

Πρώτη Ύλη
Ο Χρήστος Καρακέπελης, σκηνοθέτης του εκπληκτικού ντοκιμαντέρ «Το σπίτι του Κάιν», επιστρέφει με ένα ακόμα ντοκιμαντέρ-καταγραφή της αόρατης πραγματικότητας γύρω μας, και αυτή τη φορά ασχολείται με τους ανθρώπους (Αλβανούς, Ινδούς, Τούρκους, Έλληνες) που γυρίζουν καθημερινά την Αθήνα και μαζεύουν πεταμένα παλιοσίδερα τα οποία δίνουν για ανακύκλωση.

Πεντάμορφη και το Τέρας 3D («Beauty and the Beast 3D»)
Τα λόγια είναι περιττά για ένα από τα πλέον κλασικά κι αγαπημένα παραμύθια του Disney. Για μικρούς και μεγάλους, από σήμερα και σε 3D.

Κολλητοί με παιδί («Friends with Kids»)
Κλασική ερωτική κομεντί που ξεκινά δυνατά και με εξαιρετικές προοπτικές αλλά κάπου προς τη μέση χάνει το νόημα και καταλήγει να αναλώνεται στα ίδια και τα ίδια κλισέ, παραμένοντας ωστόσο διασκεδαστική. Δύο φίλοι, ο Jason και η Julie, αποφασίζουν να αποκτήσουν μαζί ένα παιδί αλλά να συνεχίσουν χώρια την ερωτική τους ζωή χωρίς δεσμεύσεις. Όλα πάνε βάσει προγράμματος, στην πορεία όμως αρχίζουν να εμπλέκονται συναισθηματικά όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα... έλα, το έχετε καταλάβει ήδη. Από καστ πάντως πάμε καλά: Adam Scott, Jennifer Westfeldt, Jon Hamm, Kristen Wiig, Maya Rudolph, Megan Fox, Edward Burns.

W.E.
Αν η περίληψη «η νέα ταινία της Madonna» δεν σας είναι αρκετή, αυτό είναι το σενάριο: Στη Νέα Υόρκη του 1998, μια γυναίκα γοητευμένη από το ιστορικό ρομάντζο του βασιλιά της Αγγλίας Εδουάρδου Η' με τη Wallis Simpson, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τον δυστυχισμένο γάμο της. Θα μπορούσε να έχει προοπτικές, αλλά στα χέρ
Keywords
Τυχαία Θέματα