Ο Άλεξ Κάβδας κάνει για το Queen.gr την playlist με όλα τα ιστορικά anthems της ιταλικής μουσικής

Ο αγαπημένος και πολυτάλαντος παρουσιαστής από την "Ελένη" αγαπά την ιταλική μουσική και κάνει την απολυτη playlist με όλα τα ιστορικά anthems μόνο για τις αναγνώστριες του Queen.gr.

"Volare" - Domenico Modugno (και οι λοιποί) (1958):
Ένας ύμνος στον έρωτα, στο γαλάζιο του ιταλικού ουρανού, που έγινε παγκόσμιο σημείο αναφοράς στη χώρα. Ο εναλλακτικός τίτλος του επίσημου "Nel blu dipinto di blu" [(πετώντας) στο γαλάζιο βαμμένο από γαλάζιο], που κέρδισε τον πρώτο τίτλο στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, το Grammy για καλύτερο

τραγούδι αλλά και δίσκο εκείνης της χρονιάς! Διασκευάστηκε αμέτρητες φορές, με πιο τρανταχτές εκείνες των Dean Martin, David Bowie, Gipsy Kings και Barry White.

"Lasciatemi cantare" - Toto Cotugno (1983)
"Αφήστε με να τραγουδήσω, είμαι ένας Ιταλός, ένας αληθινός Ιταλός". Μία βραχνή φωνή με τη συνοδεία μίας κιθάρας αποτέλεσαν το απόλυτο καθρέπτισμα του Ιταλού τροβαδούρου. Πανευρωπαϊκή επιτυχία που τραγουδήθηκε με πάθος σα σύμβολο ελευθερίας για την τέχνη και του ιταλικού joie de vivre!

"Felicita" - Romina Power και Al Bano (1982)
Το πιο αγαπημένο και ερωτευμένο ζευγάρι της τότε ιταλικής showbiz κερδίζει τη δεύτερη θέση στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο και κάνει όλη την Ευρώπη να πάλλεται στους ρυθμούς της "ευτυχίας". Έκτοτε έχει μπει στα κιτάπια μας ως καλτ γλυκιά ανάμνηση της τότε δεκαετίας.

"Il mondo" - Jimmy Fontana (1965)
"Ο κόσμος" συνεχίζει να περιστρέφεται ακόμη και αν ένας έρωτας χαθεί. Με νέα ματιά βλέπεις τα πάντα τριγύρω σου, σε μουσική του Ennio Morricone (τιμητικό Όσκαρ το 2007 για τη συνεισφορά του στα κινηματογραφικά σάουντρακ), που διασκευάστηκε και τραγουδήθηκε από πολλούς παγκοσμίως!

"Tuca tuca" - Raffaella Carrá (1971)
Η πιο διάσημη χορογραφία σε ολόκληρη την Ιταλία ανήκει στην απόλυτη ντίσκο ντίβα (τότε σε ηλικία 28 ετών). Κάτι σαν μία "Macarena" περασμένων δεκαετιών, εξαιρετικά σέξυ και προχωρημένο για την εποχή, έκανε θραύση στην νεολαία. Σκάνδαλο το ότι η Raffa εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση με τον αφαλό ακάλυπτο και σε κοινή θέα. Συνεχίζει να χορεύεται ακόμη με τον ίδιο τρόπο κι ενθουσιασμό όπως και τότε.

"Sará perché ti amo" - Ricchi e poveri (1981)
Η άνοιξη, τα αστέρια, η νωχελικότητα του έρωτα κι ένα τραγούδι που εκτόξευσε το συγκρότημα σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον δίσκο να πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα από λατινική Αμερική μέχρι Ασία. Το αντίστοιχο των ΑΒΒΑ στην Ιταλία, ξεσήκωσε τους πάντες σε ξέφρενο χορό και ακούγεται μέχρι σήμερα σε μεθυσμένα στιγμιότυπα.

"Margherita" (1976) & "Se stiamo insieme" (1991) - Riccardo Cocciante
Λυρικός όσο κανείς ο Cocciante παρασύρει τα πλήθη σε ρομαντικές ιστορίες. Η καθολικότητα του έρωτα, πώς αυτός καταλαμβάνει ολόκληρο το είναι μας και ζούμε μόνο μέσα από αυτό. Και τα 2 τραγούδια έχουν περάσει στο αίμα των Ιταλών, με μελωδία και στίχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα