Ιδέες για ένα ατμοσφαιρικό στολισμό στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Φτιάξτε ένα τραπέζι που θα θυμούνται όλοι για χρόνια.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι μεγάλο και πολύ σημαντικό κομμάτι του στολισμού κατά την περίοδο των γιορτών. Φυσικά για κάποιους ίσως στο χριστουγεννιάτικο δείπνο να μη παίζει τόσο σημαντικό ρόλο ο στολισμός, αλλά το περιεχόμενο από τα πιάτα και τις πιατέλες και είναι κατανοητό. Ωστόσο και το decor του τραπεζιού πιστέψτε με είναι απαραίτητο για το γιορτινό κλίμα τις βραδιάς.

Το μυαλό όλων μας ίσως ήδη έχει πάει σε κεριά, κηροπήγια, χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντιλα, χρωματιστές πετσέτες, επίσημο σερβίτσιο, δαχτυλίδια, στολίδια,

λουλούδια φρέσκα και στεφάνια αποξηραμένα και όχι αδίκως. Όλα αυτά ίσως τα έχουμε αλλά χρειαζόμαστε μία ιδέα για το πώς θα τα τοποθετήσουμε στο γιορτινό μας τραπέζι ώστε να μοιάζει σαν να βγήκε από σελίδες περιοδικού διακόσμησης.

Τα τραπέζια μας λοιπόν, μπορούν να διακοσμηθούν με διάφορα αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα στολίδια ή αντικείμενα που μπορεί να θυμίζουν σε εσάς Χριστούγεννα.

Κινηθείτε και εμπνευστείτε από ένα ισχυρό χρώμα που μπορεί να το δίνουν στο τραπέζι σας τα πιάτα ή οποιοδήποτε από τα παραπάνω αντικείμενα. Με βάση αυτό το χρώμα δημιουργήστε το υπόλοιπο decor σε ομοιόμορφους συνδυασμούς.

Η ύπαρξη κεριών ή κηροπήγιων πιο επίσημα, χαρίζει την φωτεινότητα και δημιουργεί τις σκιές εκείνες που χρειάζονται ώστε να πλανάται στον χώρο η γιορτινή ατμόσφαιρα.

Δημιουργήστε ή αν δεν έχετε τον χρόνο πάρτε έτοιμες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις για το κάθε πιάτο των καλεσμένων σας ή μία μεγάλη για το κέντρο του τραπεζιού.

Τοποθετήστε τραπεζομάντιλα, πετσέτες και σερβίτσια με ιδιαίτερο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε μια όμορφη χρωματική παλέτα συνδυασμένη άψογα με πληθώρα γιορτινών αντικειμένων.

Σημαντική η περιγραφή, αλλά καμιά φορά οι εικόνες μεταδίδουν καλύτερα την ατμόσφαιρα. Δείτε μερικές ιδέες που ίσως γίνουν πηγή έμπνευσης ώστε να δημιουργήσετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο σκηνικό στις φωτογραφίες. 

Keywords
Τυχαία Θέματα