«Ένιωσα ότι η Ελλάδα είναι ζωντανή»

10:33 16/12/2011 - Πηγή: Myself

Έχουν περάσει 17 χρόνια από την τελευταία περιοδεία που πραγματοποίησε η Χάρις Αλεξίου στην Αυστραλία και φέτος επέστρεψε ξανά μαγεύοντας την μακρινή ήπειρο με τη φωνή της. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια σε ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις που περιλάμβαναν τρεις συναυλίες στην Αδελαΐδα, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ επισκέφθηκε και το ελληνικό κολέγιο «Alphington Grammar» της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναυλιών της στην Αυστραλία, η σπουδαία τραγουδίστρια επέστρεψε στην Ελλάδα,

όπου άρχισε εντατικές πρόβες με τη Δήμητρα Γαλάνη για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο «Παλλάς» στις 13 Ιανουαρίου και για 15 παραστάσεις. Σε ένα διάλειμμα από αυτές άνοιξε την καρδιά της στο «HELLO!» και μοιράστηκε τις εμπειρίες από την περιοδεία της. «Πραγματοποίησα ένα μεγάλο ταξίδι για να συναντήσω μια πολύ μεγάλη αγκαλιά. Οι Έλληνες της Αυστραλίας ήταν για μένα η πιο ωραία έκπληξη. Καμιά φορά λέμε ότι η ξενιτιά μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο. Όχι όμως τους Έλληνες. Τους βρήκα ζωντανούς, δυνατούς, με τόση αγάπη για τον τόπο τους. Τραγουδήσαμε μαζί και ο χώρος γέμισε παλμό. Ένιωσα ότι η Ελλάδα είναι ζωντανή.» μοιράζεται με το περιοδικό «HELLO!» η Χάρις Αλεξίου. 

Η μεγάλη ερμηνεύτρια συγκινημένη αναφέρεται και στη συνάντησή της με τα παιδάκια από το ελληνικό ημερήσιο κολέγιο «Alphington Grammar» της ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης: «Θεέ μου, για τα παιδιά αυτά παραδίνομαι, δεν έχω όπλα. Τα είδα όλα μαζί να έρχονται στο προαύλιο του σχολείου τους, ντυμένα στα μπλε να μου χαμογελάνε και δεν ήθελα τίποτε άλλο. Μίλησα μαζί τους, παίξαμε μουσική, μου είπαν τις ιστορίες τους, τους είπα κι εγώ τις δικές μου. Η δουλειά που γίνεται στα ελληνικά σχολεία είναι φοβερή. Τα παιδιά εκεί δεν μαθαίνουν μόνο ελληνικά. Γίνονται Έλληνες, αγαπάνε τη μουσική μας, διδάσκονται από τον πολιτισμό μας.» 

 

Χάρις ΑλεξίουπεριοδείαΑυστραλίαAlphington GrammarΗ Χάρις Αλεξίου μοιράζεται με το «HELLO!» τα συναισθήματά της από την πρόσφατη περιοδεία της στην Αυστραλία.CelebrityyesnoΑπό το περιοδικό Hello!yesnoΧάρις Αλεξίου
Keywords
Τυχαία Θέματα