Γυμναστική του... κόλπου για να είστε ΚΑΙ εκεί σε φόρμα!

Καλωσορίστε ατελείωτους οργασμούς και για τους δύο...

Καλή η φροντίδα της εξωτερικής μας εμφάνισης, τι γίνεται όμως με την εσωτερική; Και δεν μιλάμε φυσικά για τονβ συναισθηματικό μας κόσμο αλλά για τον πρακτικά εσωτερικό, αυτόν που είναι υπεύθυνος για τον οργασμό μας και αυτόν που έρχεται σε... στενή επαφή με το άλλο φύλο προσφέροντάς του τον δικό του οργασμό. Κορίτσια,λυπάμαι που θα το πω αλλά οι κολπικοί μύες θέλουν φυσικά την φροντίδα τους αλλά και τη γυμναστική τους προκειμένου να αποδίδουν.

Επιστημονικά μιλώντας να το πάρουμε, ο γυναικείος κόλπος συγκρατείται από ένα ισχυρό μυϊκό τοίχωμα, το οποίο τον προστατεύει από τις ισχυρές πιέσεις που δημιουργούνται κατά τη σεξουαλική επαφή, την κύηση και τον τοκετό. Εκτός από την προστατευτική τους δράση, ορισμένοι από τους μυς της περιοχής έχουν, επίσης, ουσιαστική συμμετοχή στην πρόκληση διέγερσης και οργασμού, επηρεάζοντας έτσι καθοριστικά την ποιότητα της ερωτικής ζωής. Η λειτουργικότητα των συγκεκριμένων μυών μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με εξειδικευμένες ασκήσεις και οι συσπάσεις τους να ελεγχθούν βουλητικά κατά τη διάρκεια της επαφής, με άμεσο αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της ερωτικής ηδονής.

Οι βασικότεροι μύες του sex, και στις γυναίκες και στους άντρες, είναι οι μύες της πυέλου και κυρίως ο "ηβοκοκκυγικός" ή, σε λατινική συντομογραφία, PC. Οι μύες αυτοί υποβαστάζουν και υποστηρίζουν τα όργανα πυέλου και κοιλιάς, σχηματίζοντας ένα προστατευτικό "οχτάρι" γύρω από τον κόλπο και τον πρωκτό. Συγχρόνως ελέγχουν τις συσπάσεις του κόλπου καθώς και το άδειασμα ουροδόχου κύστης και εντέρου. Εάν ελαττωθεί η λειτουργική τους ικανότητα, κάτι που συμβαίνει έπειτα από βλάβες, ασθένειες, δύσκολη εγκυμοσύνη, πολλούς τοκετούς ή φυσιολογικά καθώς μεγαλώνουμε, τότε ακόμα και η παραμικρή πρόκληση πίεσης, π.χ. από βήχα, φτάρνισμα ή γέλιο, ενδέχεται να προκαλέσει διαρροή ούρων. Οι ασκήσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή βελτιώνουν τη λειτουργικότητα των πυελικών μυών και του κολπικού σφιγκτήρα καθώς και την ικανότητα συνειδητού ελέγχου τους κατά τη σεξουαλική πράξη. Επιπρόσθετα, ενισχύουν τους ουρητήρες και τους πρωκτικούς σφιγκτήρες και προστατεύουν, ως ένα βαθμό, από την ακράτεια ούρων ή συμβάλλουν στον περιορισμό του προβλήματος.  Παρότι επιστημονικώς αμφιλεγόμενο, το σημείο G ίσως υπάρχει σε ορισμένες γυναίκες ως υπολειμματικός "γυναικείος προστάτης", ευρισκόμενος στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου, κοντά στην ουρήθρα. Ως γνωστόν, ο ερεθισμός του σημείου G προκαλεί εντονότερη διέγερση, εξαιτίας των πολλών αισθητήριων νευρικών απολήξεων στην περιοχή. Σε κάποιες όμως γυναίκες εικάζεται ότι το σημείο G σκεπάζεται από έναν παχύ ιστό, με συνέπεια την ελάττωση της αισθητικότητάς του. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ασκήσεις αυτές αυξάνουν την ευαισθησία και βελτιώνουν την ανταπόκρισή του σημείου G καθώς και των υπόλοιπων ερωτογενών ζωνών, προσφέροντας έτσι συχνότερους και εντονότερους οργασμούς.

Τι κερδίζουμε με τη συστηματική άσκηση αυτών των μυικών ομάδων;;;;

- Περιορίζ

Keywords
Τυχαία Θέματα