Γνώρισα ένα παιδί, μου άρεσε, τους άρεσα, αλλά μου είπε ότι δεν θέλει σχέση. Έγινε κάτι μεταξύ μας αλλά τώρα η αντίδρασή του είναι σαν να μην συνέβη τίποτα! Γιατί; Τι να κάνω;

Dear Dr. Love,

Διαβάζοντας ένα γράμμα μπορώ να πω πως βρήκα αρκετά κοινά σημεία. Έχει απενοχοποιηθεί η παρορμητική γυναικά για τους άνδρες; Ή την θέλουν μόνο για περιστασιακές καταστάσεις;
Εδώ και ένα μήνα "βγαίνω" με ένα άνδρα, γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων και ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε για ένα project της δουλειάς μου. Από την αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα και έδειχνε να το κάνει με ευχαρίστηση, ήταν απλός, μεταδοτικός, πρόθυμος να βοηθήσει στο project

αυτό. Σε μια απο τις επαγγελματικές συναντήσεις δε μιλήσαμε καθόλου για την δουλειά, ήπιαμε τα κρασάκια μας χαλαρώσαμε και μιλήσαμε για μας. Φλερτ υπήρχε αλλά στα πλαίσια της διακριτικότητας! Προς στο τέλος της βραδιάς και αφού είχε περάσει η ώρα μου εξομολογήθηκε πως ενώ του αρέσω ως γυναίκα και ταυτιζόμαστε στις απόψεις, πως δυστυχώς έπειτα από επίπονο κ κουραστικό χωρισμό που είχε δε είναι έτοιμος για σχέση.
Η αληθειά είναι πως με αφόπλισε η ειλικρίνεια του αλλά μου άρεσε πάρα πολύ, συνειδητοποιήμενος και αληθινός. Του απάντησα πως τώρα αρχίζουμε να γνωριζόμαστε και δεν χρειάζεται ούτε ταμπέλες να βάλουμε ούτε να πούμε κάτι για το μέλλον γιατί δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και πως γενικότερα δε χρειάζεται να νιώθει πιεσμένος γιατί κάνεις δεν του μίλησε για σχέση (σε προηγούμενη κουβέντα της ίδιας βραδιάς, ναι, όντως είχα αναφέρει πως θα ήθελα μια ουσιαστική σχέση και όταν μου ζήτησε να του περιγράψω την σχέση πως την βλέπω συμφώνησε απόλυτα μαζί μου).
Μετά από εκείνη την συνάντηση ακολούθησαν και άλλες επαγγελματικού περιεχομένου, με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα και η τηλεφωνική μας επικοινωνία μας ήταν σχεδόν 1 φορά την μέρα ή μέρα παρά μέρα πάλι για την δουλεια. Είχε στείλει και από μόνος τους μήνυμα να συναντηθούμε αλλά ευγενικά τον απέφυγα.
Στην προτελευταία συνάντηση μας έγινε το μοιραίο και ήταν πάρα πολύ έντονο και εδώ κολλάει το «κυρία αλλά στο κρεβάτι αλλιώς», όπως και μου το ανέφερε στο τέλος πως ενώ δείχνω την εικόνα της συνεσταλμένης, της ρομαντικής με τα ευαίσθητα στοιχεία, στο κρεβάτι μεταμορφώνομαι. Πέρασε μια εβδομάδα χωρίς όμως να πάρει τηλέφωνο. Τον σκεφτόμουν, σκεφτόμουν πολλά, όπως τι δε πήγε καλά; Στη τελική ισχύει η άποψη πως ο άνδρας είναι όπως σε δει από την αρχή και τι θα του βγάλεις; Ήθελα να το πάρω τηλέφωνο έτσι για να δω τι κάνει αλλά φοβόμουν πως θα το πάρει μήπως το θεωρήσει πίεση.
Ήξερα φυσικά πως δεν ήταν έτοιμος για σχέση μέσα από την συζήτηση που είχαμε κάνει αλλά από την άλλη γιατί μου είπε κατά πόσο είμαι διατεθειμένη να κάνω υπομονή; Μετά από μια εβδομάδα επικοινώνησα εγώ πάλι για ένα θέμα δουλειάς. Ήταν με φίλο στο σπίτι του και έτσι δεν κράτησα πολύ το τηλέφωνο. Το έκλεισα και σε πέντε λεπτά με πήρα πίσω προσκαλώντας και εμένα, έτσι ώστε να γνωρίσω τον φίλο του.
Και εκεί πήγα και βρήκα όλοι την παρέα του. Φαινόταν σαν να με ήξεραν, σκέφτηκα στην αρχή πως αυτό ήταν θετικό, στη συνέχεια μιλήσαμε, γελάσαμε και στο τέλος φεύγοντας τα παιδιά είπαν να κανονίσουμε να βγούμε και για ποτό. Ο φίλος μου ήταν κάπως απόμακρος, μαζέψαμε το σπίτι και καθίσαμε για ένα τσιγάρο, να πούμε τα νέα μας, στη συνέχεια όμως με ρώτησε πως είμαι και τι σκέφτομαι για μας, του απάντησα πως ήθελα να επικοινωνήσω μαζί του, ήθελα να τον ακούσω, ήθελα να τον δω, αλλά θεώρησα σωστό να του δώσω λίγο χρόνο και πως είναι μια νέα γνωριμία και να την αφήσουμε να εξελιχθεί όπως πάει, χωρίς περιορισμούς και πιέσεις. Εκείνος μου είπε πως δεν νιώθει ωραία λόγω των κοινών γνωριμιών, από την άλλη θέλει να κάνουμε πράγματα στα πλαίσια του ελεύθερου. Και γενικότερα πως θέλει να είναι μόνος του.....Ντόινκ!!!Και εγώ τι έκανα;
Του είπα, ok, μην σκέφτεσαι και μην αναλύεις τα πράγματα και κάνε αυτό που πραγματικά θέλεις. Και το έκανε με τεράστια επιτυχία. Στο τέλος μου ζήτησε να κοιμηθώ εκεί και κοιμηθήκαμε σαν δυο ξένοι. Το πρωί ξυπνήσαμε, ήπιαμε μαζί τον καφέ μας και φύγαμε για δουλειά λέγοντας θα μιλήσουμε. Πέρασε μια εβδομάδα και με αφορμή την δουλειά πήρα εγώ και τίποτα, όλα καλά και όλα χαλαρά. Και αναρωτιέμαι: γιατί με γνώρισε στους φίλους τους; Γιατί να κοιμηθώ εκεί; Γιατί εξαφανίζεται; Και γενικότερα τι να κάνω; Να αρχίσω να τρέχω μακριά του; Να κάνω υπομονή; Να τον πάρω τηλέφωνο να βγούμε για ποτό και να μιλήσουμε; Και τι να πούμε; Ή θέλει ή δε θέλει! Και ενώ ταυτιζόμαστε και ταιριάζουμε σε όλα, γιατί δε με βλέπει αλλιώς; Μήπως ξενέρωσε; Χαλαρή είμαι, δεν το πιέζω στα τηλέφωνα, παρορμητική είμαι, χημεία στο κρεβάτι έχουμε απόλυτη, με τους φίλους του σούπερ. Τι κάνω λάθος;
Dr. Love τα φώτα σου παρακαλώ άμεσα!!!!


Αγαπητή φίλη,

Αλήθεια, δεν βαριέστε (οι γυναίκες) να μην καταλαβαίνετε; Ή να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε; Ή απλά να ελπίζετε ότι «αν πω ναι σε αυτό και κάνω αυτό, μετά αυτός θα θέλει αυτό που θέλω εγώ και όχι αυτό που μου είπε»!
Και όχι δεν το λέω για σένα μόνο. Αλλά ξαφνικά έφαγα φλασιές και θυμήθηκα και άλλα γράμματα.

Πάμε τώρα στο δικό σου θέμα. Αλήθεια γιατί κάνεις «Ντόινκ!!!»; Τι σου ήρθε τόσο απότομα; Ότι δεν ήθελε σχέση, ότι ήθελε να μείνει μόνος του και πως για ελεύθερη κατάσταση δεν είχε κάποιο πρόβλημα; Ή ότι μετά τη πρώτη φορά που κάνατε σεξ δεν έπεσε στα πόδια σου και δεν άλλαξε τη θεωρία του; Αναμενόμενο ήταν να στο πει αυτό.
Και μπορώ να σκεφτώ δύο λόγους:
1) Γιατί στο είχε ξαναπεί.
2) Γιατί ενώ στο είχε πει, κάνατε σεξ, μετά εξαφανίστηκε, αλλά στην πρώτη ευκαιρία που σε κάλεσε σπίτι του, πήγες.

Και τώρα λέω να απαντήσω μαζικά στις ερωτήσεις σου.

Γιατί με γνώρισε στους φίλους του; - Επειδή μάλλον τους είπε ότι γνώρισε μια σούπερ κοπέλα που δεν έχει θέμα με ελεύθερη σχέση και τους είπαν οι άλλοι «άσε τις μούφες ρε» και τους απάντησε «δείτε πόσο χαλαρή είναι. Την έχω γράψει μία εβδομάδα αλλά θα έρθει εδώ».
Γιατί να κοιμηθώ εκεί; - Γιατί αν σου έλεγε «και τώρα σπίτι σου!» μετά το σεξ, θα έκλεινε μια και καλή την πόρτα. Άντε να βρεις καβάτζα τόσο γρήγορα!
Γιατί εξαφανίζεται; - Γιατί δεν έχετε σχέση, άρα λογαριασμό δεν δίνει. Btw στη δική του λογική δεν εξαφανίζεται αλλά συνεχίζει τη ζωή του.
Γιατί δε με βλέπει αλλιώς; - Γιατί και έτσι όπως σε βλέπει παίρνει αυτό που θέλει. (σημ. το σεξ εννοώ)
Μήπως ξενέρωσε; - Μήπως πανηγύρισε από τη χαρά του που σε βρήκε;
Χαλαρή είμαι, δεν το πιέζω στα τηλέφωνα, παρορμητική είμαι, χημεία στο κρεβάτι έχουμε απόλυτη, με τους φίλους του σούπερ. - Ναι και το ξέρει. Σούπερ για αυτόν! (δεν ήταν ερώτηση αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ και να μην το σχολιάσω).
Τι κάνω λάθος; Τίποτα και τα πάντα.

Τίποτα γιατί όταν σου αρέσει κάποιος και θέλεις το κάτι παραπάνω μαζί του, τότε το κυνηγάς αυτό. Τα πάντα γιατί ενώ κάποιος σου λέει ότι δεν θέλει σχέση (και γίνονται όλα αυτά μεταξύ σας) μετά γιατί περιμένεις κάτι παραπάνω;
Και δεν το λέω με το αν είσαι «κυρία σε όλα και αλλιώς στο κρεβάτι». Μην το μπερδεύεις αυτό. Και το έχω ξαναγράψει ότι τη ταμπέλα δεν τη γλιτώνεις σε αυτόν τον κόσμο ότι και να κάνεις. Για αυτό να είσαι και να κάνεις αυτό που θέλεις. Το λέω όμως πως, από την ώρα που δέχεσαι την ελεύθερη σχέση, μετά γιατί αναρωτιέσαι που δεν είναι διαφορετικά τα πράγματα;

Απλά αυτό που σου λέω είναι πως όταν κάποιος ξεκαθαρίσει ότι «δεν θέλω σχέση», πίστεψέ τον. Και λειτούργησε με βάση αυτό. Μην λες «ναι, ok, δεν τρέχει μία, χαλαρά και βλέπουμε» και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν θέλει κάτι παραπάνω.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα