Φτιάξτο μόνη σου: 4 φυσικές συνταγές με μπανάνα!

Το super fruit κάνει θαύματα στο beaute μας!

Βιταμίνες Α,B,C και Ε, σίδηρος, ψευδάργυρος, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά: η μπανάνα είναι μια εξαιρετική πηγή ευεργετικών συστατικών για τον οργανισμό μας αλλά και την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας!

Δείτε 4 τρόπους να την αξιοποιήσετε στο έπακρο:

1. Ενυδάτωση για την ξηρή επιδερμίδα. Νιώθετε το πρόσωπό σας να "τραβάει"; Ετοιμάστε σε δευτερόλεπτα ένα βάλσαμο: λιώστε μια μπανάνα σε ένα μπωλ και απλώστε

τη στο πρόσωπο ως μάσκα, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά, ξεβγάλτε τη με χλιαρό νερό και μετά με κρύο. Δεν θα πιστεύετε τη διαφορά!

2. "Αντίδοτο" στη λιπαρότητα. Μια μάσκα που καταπολεμά την λιπαρότητα είναι η εξής: λιώστε μια ώριμη μπανάνα και αναμείξτε τη με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Τα οξέα του λεμονιού απομακρύνουν το σμήγμα ενώ η βιταμίνη C στην μπανάνα βοηθάει στον έλεγχο της λιπαρότητας.

3. "Διορθώστε" τα ξηρα μαλλιά. Χτυπήστε στο blender 2 ώριμες μπανάνες, ένα αβοκάντο και ένα γιαούρτι. Απλώστε τη μάσκα στο τριχωτό του κεφαλιού και κατά μήκος των μαλλιών. Αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

4. Διώξτε τα νεκρά κύτταρα. Ένα εύκολο και εξαιρετικό φυσικό scrub που μπορείτε να φτιάξετε είναι αναμειγνύοντας σε ένα μπωλ μια λιωμένη μπανάνα, με βρώμη (που θα έχετε περάσει γρήγορα από το multi) και γάλα καρύδας. Η βρώμη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας ενώ το γάλα καρύδας διώχνει τη θαμπάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα