Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας απόψε στο Μέγαρο

20:32 1/3/2012 - Πηγή: Queen.gr

Στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, απόψε στις 9, στο Μέγαρο Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας θα παρουσιάσει την κωμωδία «The comedy of Errors», δηλαδή το «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων», το πιο σύντομο έργο του Σαίξπηρ και απ'τα λιγότερο εδώ που τα λέμε, παιγμένα του.

Ενδιαφέρουσα η παράσταση όχι μόνο γιατί ένα απ'τα σημαντικότερα και ιστορικά θέατρα στον κόσμο θα παρουσιάσουν την μοντέρνα τους πρόταση, εδώ, αλλά και γιατί πρωταγωνιστεί, ο νιγηριανής καταγωγής Lenny Henry, ο οποίος

παίζοντας πριν δυο χρόνια τον Οθέλλο, είχε ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς. Στην συγκεκριμένη σαιξπηρική κωμωδία υποδύεται τον Αντίφιλο των Συρακουσών και πάλι, λέγεται, πως κάνει όσους τον παρακολουθούν να διακρίνουν δείγματα ενός μεγάλου μπριλάντε πρωταγωνιστή που θα αφήσει το στίγμα του στην υποκριτική. Πάντως μη μου πείτε πως ως δουλειά, δεν αξίζει να αφήσετε το σπιτάκι σας, Πεμπτιάτικα και να φτάσατε ως το Μέγαρο Μουσικής (με το μετρό, δεν είναι δύσκολο!). Η παράσταση κάνει πολιτικό σχόλιο όπως αναλύθηκε απ'τους κριτικούς πάνω στο χάος της παγκοσμιοποίησης.


Η σαιξπηρική Έφεσος γίνεται μια πολυεθνική, άνιση, όλο αντιθέσεις και χάος σύγχρονη μητρόπολη, που χτυπημένη από την ύφεση καταρρέει και παραδίδεται σε αναιδείς πόρνες, σε ελεεινούς απατεώνες, σε κάθε είδους λαοπλάνους, τσαρλατάνους και άπληστους για χρήμα ανήθικους ανθρώπους, σε παράφρονες και εγκληματίες που κάνουν τους καλούς.
Ο Αντίφιλος των Συρακουσών – ο Lenny Henry, που λέγαμε- φτάνει σε αυτή την πόλη με τον υπηρέτη του Δρόμιο, μετά από μια μεγάλη περιπλάνηση αναζήτησης των δίδυμων αδελφών τους, του Αντίφιλου της Εφέσου και του δικού του υπηρέτη, του άλλου Δρόμιου. Οι Συρακούσιοι, βρίσκονται παράνομοι μετανάστες σε έναν τόπο διαφορετικό από τον δικό τους, άγνωστο, ρατσιστικό, προκατελειμμένο, εχθρικό, που τους κάνει να χάσουν ακόμη και την βεβαιότητα της δικής τους ταυτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα