Έχουμε χωρίσει αλλά δεν μπορώ να πάω παρακάτω

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Σας παρακολουθω εδω και λιγο καιρο και βρισκω χρησιμα ολα οσα γραφετε. Εχετε αναφερθει αρκετες φορες στο θεμα του χωρισμου ομως θα ηθελα πραγματικα να ακουσω τη γνωμη σας και στο δικο μου θεμα. Για να μη πολυλογω ημασταν με ενα παιδι

1,5 χρονο και ημασταν τρελα ερωτευμενοι. Ζησαμε κατι υπεροχο και τοσο μοναδικο που ομως τελειωσε. Θα εδινα και πανελληνιες και δεν ηθελα να με αποσπα τιποτα. Τελοσπαντων χωρισαμε και μου ελεγε πως αυτο που εχουμε δεν πρεπει να χαθει πληγωθηκε πολυ και πως θα με περιμενει να τελειωσω και θα ξαναειμαστε μαζι. Οταν χωρισαμε εκεινος μου εστελνε για αρκετο καιρο και μιλαγαμε ομως εγω δεν ηθελα να τα ξαναβρουμε και αρνιομουν καθε επαφη δηλαδη να βγουμε και τετοια. Εκανε αλλη σχεση και ομολογω ζηλεψα αλλα εκεινος μου εστελνε και μου υπενθυμιζε καθε στιγμη οτι αυτο που ειχαμε δεν το εχει ξανανιωσει και τετοια. Δεν τον πιστευα γιατι δεν μπορουσα να καταλαβω οτι μπορει να κανει κανεις σχεση και να μη νοιωθεις κατι για τον αλλον.Οταν τελειωσα με τις εξετασεις μου κ με ολα μου εστελνε ακομα και τοτε του απαντησα γιατι ενιωσα οτι μου λειπει και θα μπορουσαμε να ξαναειμαστε μαζι. Ομως αυτο δεν εγινε. Τωρα εχουν περασει 3 χρονια απο οταν χωρισαμε και απο τον Ιουνιο δεν εχουμε μιλησει καθολου αυτος κανει διαφορες σχεσεις εγω γνωρισα καποιον αλλα μου περασε αμεσως ο ενθουσιασμος ημασταν μαζι 5 μηνες και δεν τον ηθελα. Δεν μπορεσα να κανω ουτε ερωτα μαζι του τιποτα 5 ολοκληρους μηνες!! Μου ελειπε ο πρωην μου και σκεφτομουν ποσο ομορφα περναγα μαζι του και πως οντως δυσκολα ερωτευεσαι και σε ερωτευονται και ετσι χωρισα με το αλλο παιδι. Και τωρα ειμαι ακομα μονη και αρκετες φορες σκεφτομαι τον πρωην μου!!
Οταν παω να προχωρησω και νιωθω οτι τον εχω ξεχασει κατι γινεται και τον θυμαμαι!! Δεν ειναι 3 χρονια πολυς καιρος για να ασχολουμαι ακομα μαζι του? Τι πρεπει να κανω? Θελω πολυ να καταλαβω γιατι μου συμβαινει αυτο. Λεω στον εαυτο μου οτι αν με ηθελε οντως παρα πολυ θα ηταν μαζι μου και ομως δεν μπορω να προχωρησω. Νιωθω οτι δεν θελω να μ ακουμπησει αλλος αντρας θελω μονο εκεινον. Υπαρχει περιπτωση να μη θελω κανεναν αλλον ποτε? Να μην ξεναερωτευτω? Δεν ξερω πως σου φαινονται αυτα που σου γραφω αλλα το εχω ψαξει πολυ το θεμα, ξερω που εχω φταιξει και που εκεινος και εχω παραδεκτει οτι ο,τι εγινε εγινε ομως κατι με εμποδιζει να προχωρησω. Πως να τον ξεχασω? Χανω τα καλυτερα μου χρονια και ολα μου περνανε τοσο αδιαφορα. Ελπιζω να με βοηθησεις...

Η απάντηση του Queen.gr

Η αλήθεια είναι πως ο χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος. Εσύ τον χώρισες εύκολα όπως λες ενώ όπως επίσης η ίδια λες ησασταν ερωτευμένοι. Καλό το διάβασμα για τις πανελλήνιες αλλά 2 ώρες δύο φορές την εβδομάδα μπορούσες να του δίνεις.

Αν τον ήθελες πραγματικά θα είχες κάνει κάτι. Δεν έκανες όμως. Αυτό δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά σου. Εκείνος συνέχισε να ασχολείται τονώνοντάς σου την αυτοπεποίθηση. Τον θεωρούσες δεδομένο και ίσως ήταν ακόμη τότε.

Έκανε σχέση και ζήλεψες. Θέμα εγωισμού μιας και τόσο καιρό αν τον ήθελες θα τον είχες. Συνέχισε να σου λέει πόσο του λείπεις κι εσύ επέμενες στις δικές σου προτεραιότητες. Καταλαβαίνω πως η σχέση με άλλη δεν ήταν και ό, τι καλύτερο αλλά ίσως ήταν ένα μέσο να σε ενοχλήσει. Στο μεταξύ φαντάζομαι το ξεπέρασε και όπως όλα δείχνουν ήθελε απλά να σε εκδικηθεί. Να σε απορρίψει κι εκείνος.

Εντάξει, έκανες κάτι που βρίσκω υπερβολικό να τον χωρίσεις και να τον αφήσεις στο περίμενε για τις εξετάσεις αλλά δεν είναι λόγος αυτός να μένεις στο περίμενε τώρα. Οι ηλικίες σας είναι μικρές και όλα είναι ρευστά. Σιγουρα καταλαβαίνεις πως το να κάνει σχέσεις και να μη γυρίζει πια είναι μία συμπεριφορά που πρέπει να σε ωθήσει στο να κοιτάξεις μπροστά.

Μπορείς να τον αφήσεις στο πίσως μέρος του μυαλού σου αλλά 3 χρόνια είναι όντως πολύς καιρός. Έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι έχεις φταίξει. Μην μένεις όμως στο παρελθόν και μην κολλάς στο πόσο σου έλεγε ότι σε θέλει. Είναι θέμα επιλογών και οπτικής. Πρέπει να δεις ότι δεν έχεις να κάνεις με τον ίδιο άνθρωπο που ήσουν παλιά. Θα προχωρήσεις όταν αποδεχτείς ότι είσαι καλά με τον εαυτό σου και δεν σε απασχολεί αυτό το απωθημένο. Βάσει αυτών που μου λες ως απωθημένο μπορώ να το εκλάβω. Επίσης να είσαι ανοιχτή σε γνωριμίες και επαφές. Ο άνθρωπος με τον οποίο δεν κατάφερες να προχωρήσεις, ίσως απλά δεν σε ενθουσίαζε. Όταν συναντήσεις κάποιον που σε ενδιαφέρει πραγματικά σίγουρα θα κυλήσουν όλα από μόνα τους.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα