Tips για να κερδίζετε χρόνο στη δουλειά

Μικρές συμβουλές που αποδίδουν

Κάθε μέρα στη δουλειά κάνουμε ένα σωρό μικρές παρασπονδίες που μας στοιχίζουν πολύτιμο χρόνο. Οι περισσότεροι, συνηθίζουμε να το κάνουμε αυτό ιδίως όταν έχουμε μεγάλο φόρτο εργασίας. Πώς μπορούμε να οργανώσουμε όμως το χρόνο μας καλύτερα προκειμένου να κερδίζουμε λεπτά ή και ώρες ακόμη για να ολοκληρώσουμε την εργασία μας εγκαίρως και να ξεκουραστούμε απαλλαγμένοι από το άγχος;

-Δοκιμάστε να πηγαίνετε στο γραφείο σας μια ώρα νωρίτερα το πρωί, όταν το μυαλό σας είναι πιο

ξεκούραστο και δεν θα σας διακόπτουν τα τηλέφωνα και οι φλύαροι συνάδελφοί σας. Ξεκινήστε να βάζετε σε τάξη. Επιπλέον, πηγαίνοντας νωρίτερα, σίγουρα θα βρείτε και πιο εύκολα parking για το αυτοκίνητό σας.

-Τολμήστε να απαντήσετε σε όποιον θέλει να πιάσετε κουβέντα πως έχετε δουλειά και δεν θα μπορέσετε. Το κουτσομπολιό και τα καθημερινά νέα μας πάντα μπορούν να περιμένουν.

-Ζητήστε από τους φίλους και τους συναδέλφους σας, να μην σας στέλνουν ότι του κατέβει στο μυαλό, στο επαγγελματικό σας mail

-Κλείστε το chat στο facebook. Αν θέλετα πραγματικά να κάνετε τις δουλειές

- Περιορίστε τον χρόνο, που αφιερώνετε στα τηλεφωνήματα, σε λιγότερο από τρία λεπτά και προσπαθήστε να ενημερώνεστε βασικά μέσω e-mails. Καθορίστε την ώρα που θα απαντάτε στα τηλεφωνήματα ή στα mails, είτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν οι ρυθμοί σας θα είναι πιο ήρεμοι.

- Εάν κάνετε δουλειά τρίτων περισσότερο από μία φορά κινδυνεύετε να τη φορτωθείτε. Μάθετε να διαχωρίζεται τις αρμοδιότητές σας.

- Εάν υπάρχει τάξη στο γραφείο και στο αρχείο σας, θα κερδίσετε χρόνο όταν κάποια στιγμή χρειαστεί να ψάξετε για κάτι.

- Προγραμματίστε τα meetings σας για το τέλος της ημέρας, και μην ξεπερνάτε τον χρόνο συζήτησης για να βγείτε εκτός θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα