Άλεξ Κάβδας: «Eίμαι ο Indiana Jones της μόδας»

Πώς είναι να δουλεύεις με τη διασημότερη γυναίκα της ελληνικής τηλεόρασης;

Ο Άλεξ Κάβδας, αν και ακόμη πιτσιρίκος σε ηλικία, βρίσκεται χαμένος μεσα στα Media εδώ και επτά χρόνια. Τα τελευταία δυο, έγινε γνωστός, παντού, από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και τρύπωσε σαν σίφουνας στην καθημερινότητα μας. Όπλα του; Ο ενθουσιασμός,

τα εκκεντρικά του ντυσίματα, η αίσθηση της μόδας, η εξυπνάδα του και το ατίθασο «τσουλούφι» του. Όσο βρίσκεται σε αναμονή για την επομένη σεζόν (ούτε εκείνος, ούτε κανείς άλλος από την εκπομπή «Ελένη», έχει υπογράψει για του χρόνου) και λίγο πριν ξεκινήσει για διακοπές, μιλάμε για την Ελένη , τη μόδα, το στυλ και την εμφάνισή του.

Πώς βρέθηκες στην Ελένη;
Μάλλον ήταν η στιγμή να γίνει. Είχα γνωριστεί με την παραγωγή την προηγούμενη χρονιά, όταν μου είχαν κάνει μια άλλη πρόταση που δεν είχε ευδοκιμήσει. Αυτή τη χρονιά έψαχναν ένα νεότερο άνθρωπο και κάποιος πρότεινε εμένα, οπότε κάναμε ραντεβού απευθείας με την Ελένη.

Ποια ήταν η εικόνα σου για την Ελένη πριν δουλέψεις μαζί της και ποια είναι σήμερα;
Κοίταξε, δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ. Είναι ένας πάρα πολύ λαμπερός άνθρωπος, πολύ καπάτσα, ξέρει να χειρίζεται τρομερά τις καταστάσεις και κάνω ό,τι μπορώ για να μαθαίνω από εκείνη καθημερινά. Είτε συμφωνώ με κάτι, είτε δεν συμφωνώ, προσπαθώ να μαθαίνω τι γίνεται πίσω από αυτό και να βλέπω ποια θα είναι η βαθύτερη σκέψη. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος μαζί της.

Με βάση το ένστικτό σου στη μόδα, πώς θα άλλαζες την Ελένη;
Εγώ θα της έκανα ένα ξεκάθαρο στιλιστικό προσανατολισμό προσωπικά. Παρ' όλα αυτά, δεν σημαίνει ότι θα γινόταν αυτό, γιατί η Ελένη έχει δυναμική προσωπικότητα και επιλέγει μόνη της τι θα φορέσει, ναι μεν με συμβουλές από τους ανθρώπους γύρω και τους συνεργάτες της, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι τελείως πάνω της. Ό,τι και να πω εγώ ή ο Χ, η Ελένη θα φορέσει αυτά που θέλει, για να εκφράσει αυτά ακριβώς που αισθάνεται.

Αν την έντυνες για μια εκπομπή, πώς θα το έκανες;
Κι όμως, την έχω ντύσει. Μια φορά πέρσι τους είχα ντύσει όλους στην εκπομπή και στο πάνελ. Της είχα φορέσει μια ροζ αντικέ ολόσωμη φόρμα του Δημήτρη Πέτρου με μεγάλο γιακά και ντεκολτέ. Ήταν πολύ όμορφη και διαφορετική από ό,τι την έχουμε συνηθίσει. Είχε λειτουργήσει πολύ όμορφα εκείνη η εκπομπή. Είχα ντύσει και όλο το υπόλοιπο πάνελ και, όπως καταλαβαίνεις, ξεφτιλιστήκαμε! (γέλια)

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της εκπομπής που θυμάσαι;
Πάρα πολύ έντονα θυμάμαι την πρώτη ημέρα που πήγα εκεί. Όταν βγήκα στον αέρα, τα σχόλια, τι γίνεται, πώς θα στηνόμαστε. Γενικότερα, ο πρώτος καιρός που γνωριζόμασταν και όλα αυτά τα πράγματα, που δεν περίμενα ότι θα δεχόταν και με τα οποία θα τρελαινόταν η Ελένη. Ξέρεις, οι πρώτες τρεις – τέσσερις μέρες με τα γυαλιά, τα μαλλιά. Θυμάμαι τα πάντα έντονα, χρώματα πολλά, στιγμές πολλές, γέλια και σοκ καθημερινά.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σου;
Πιο δύσκολες είναι οι στιγμές που η Ελένη συζητάει για τα προσωπικά σου και περιμένει να της ανοίξεις την καρδιά σου. Εκεί είναι κάτι μεταξύ αφεντικού και εξομολογητή.

Εσύ μύησες την Ελένη στον κόσμο του twitter;
Ναι, το παίρνω πάνω μου.

Τι τη συμβούλεψες να αποφεύγει και τι να κάνει;
Εντάξει τώρα, ποιος είμαι εγώ που θα δώσω συμβουλές στην Ελένη... Δεν της έδειξα πώς να είναι κοινωνική, εγώ απλά της έδειξα την τεχνολογία, αλλά το πώς το χειρίζεται είναι στο δικό της χέρι και εδώ και κάνα δυο μήνες έχει αλλάξει ο τρόπος που το κάνει.

Δηλαδή εννοείς αυτό που βάζει φωτογραφίες της άβαφη και χαλαρή;
Ναι, ακριβώς αυτό. Και αυτό είναι με δική της πρωτοβουλία.

Εσύ, ως άνθρωπος της τεχνολογίας, το εγκρίνεις;
Ο κόσμος έχει αλλάξει και το πώς γινόσουν σύμβολο το '60 ή το '40, τότε που όλα ήταν περιτριγυρισμένα με ένα πέπλο μυστηρίου, έχει αλλάξει. Έχουμε περάσει σε άλλη φάση. Πλέον ένας άνθρωπος είναι σταρ, γιατί παράγει έργο που αρέσει και καταφέρνουμε να τους βλέπουμε ως ανθρώπους που κάνουν πράγματα που όλοι οι υπόλοιποι δεν θα καταφέρναμε. Και η Ελένη το έχει πετύχει αυτό μέσα από την τηλεόραση. Όλοι θέλουν να ξέρουν τι κάνει στην καθημερινότητά της. Κι αυτό είναι κάτι που το κάνουν όλοι οι μεγάλοι σταρ, όπως η Rihanna, o Justin. Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο, και προσωπικά χαίρομαι που μπήκε σε αυτή τη διαδικασία.

Εσύ πώς θα χαρακτήριζες το στιλ της Ελένης;
Vamp! She's a girly grande dame με έναν απίστευτο κοριτσίστικο δυναμισμό.

Σε τι θα το μετέτρεπες όλο αυτό;
Είναι κάτι που ήδη το δοκιμάζει και το προσπαθεί στην εκπομπή. Λίγο πιο chic, λίγο πιο Jakcie O, ένα αισθητικά upper class στιλ.

Τα μαλλιά θα της τα άλλαζες;
Όχι, είναι το ορόσημό της.

Ως άτομο της τεχνολογίας, γνωρίζεις κόσμο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα;
Φυσικά και έχω γνωρίσει κόσμο. Έχει επεκταθεί κατά πολύ η κοινωνική μου ζωή μέσα από αυτό, γιατί μου επιτρέπει να αξιοποιώ τις γνωριμίες μου στο έπακρο, με βοηθάει επαγγελματικά και ως ενημέρωση και ως daily secret, αφού οι φίλοι μου λειτουργούν ως τα φίλτρα μου. Εγώ είμαι fan των check-in και όλων αυτών των δυνατοτήτων, για να βλέπω τι είναι και πώς μπορώ να το αξιοποιήσω.

Γενικά είσαι χαμηλών τόνων στην προσωπική σου ζωή.
Ναι, γιατί δεν έχω πια προσωπική ζωή. Δεν προλαβαίνω αυτή τη στιγμή.

Δηλαδή καιρός για σχέση δεν υπάρχει;
Όχι. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχω σχέση.

Είσαι δηλαδή fan των πρόσκαιρων σχέσεων;
Στο 2013 ζω, ε... περνάω καλά όσο μπορώ. Έτσι, φροντίζω να επενδύω το χρόνο που μου μένει! Εντάξει, εννοείται ότι όλα χρειάζονται στη ζωή, αλάτι και πιπέρι, πιπέρι κυρίως!

Ψάχνεις για σχέση;
Θα ήθελα να κάνω μια σχέση, αν προκύψει. Θα χαρώ. Αλλά μια σχέση θέλει να επενδύσεις χρόνο και ενέργεια και εγώ δεν έχω κάτι από αυτά αυτή τη στιγμή. Αλλά ναι, είμαι διαθέσιμος και αν προκύψει κάτι καλό, ευχαρίστως.

Πιστεύεις ότι προκαλείς με την εμφάνισή σου;
Δηλαδή, αν εγώ είμαι προκλητικός; Θεέ και Κύριε! Θεωρώ ότι είμαι άκρως φυσιολογικός. Είμαι μέσα στα όρια και πρέπει να υπάρχουν τα όρια για να τα ξεπερνάμε βήμα βήμα και να βάζουμε στόχους προς αυτή την κατεύθυνση. Προκαλώ, όμως, με ιδέες ζωής και όχι εμφανισιακά.

Ποια όρια ξεπέρασες, τα οποία ήταν πρόκληση για σένα;
Το πιο μεγάλο για μένα είναι ότι μένω μόνος μου, το ότι πήγα στην Ελένη και το ότι κατάφερα να εκφραστώ μπροστά σε τόσο κόσμο.

Πώς θα χαρακτήριζες το στιλ σου;
Περιπετειώδες και εξερευνητικό. Ο Indiana Jones της μόδας. Μ' αρέσει να πειραματίζομαι, να εναλλάσσομαι και γενικά ούτε σε αυτό είμαι σταθερός, όπως βλέπεις.

Τι θεωρείς αντιαισθητικό;
Τα απεριποίητα νύχια και γενικότερα οτιδήποτε είναι απεριποίητο. Αν κάτι είναι απεριποίητο, μου δείχνει ότι έχεις αφεθεί στη μοίρα σου, οπότε κι εγώ γιατί να ασχοληθώ μαζί σου;

Keywords
Τυχαία Θέματα