Athens by night: Πού να πάς και τι να δείς σήμερα το βράδυ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΑΚΕΙΟΥ 2013: ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ «25 ΧΡΟΝΙΑ»

Ο Μάριος Φραγκούλης συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια πορείας στο ελληνικό και διεθνές στερέωμα και το γιορτάζει με μια σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα. Ο δημοφιλής ερμηνευτής μας επιφυλάσσει ένα ταξίδι στις μελωδίες διάσημων τραγουδιών του κλασικού ρεπερτορίου, των μιούζικαλ και του παγκόσμιου κινηματογράφου, δίνοντας μία διαφορετική ερμηνεία σε τραγούδια των Nino Rota,

Nicola Piovani, Jose Maria Cano, John Lennon, Charlie Chaplin, κ.ά. Από το πρόγραμμα της συναυλίας δεν θα λείπουν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά φυσικά και κάποιες εκπλήξεις.

Βεάκειο θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία)

Τηλ: 210 4194520. Ώρα: 21:30

Εισιτήριο: 15€.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2013: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ - Η ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ- ΧΑΡΟΛΝΤ ΠΙΝΤΕΡ- ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ

Η τελευταία σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων ή πώς ο κορυφαίος ποιητής της σκηνής απογειώνει την πιντερική "ατμόσφαιρα ποιητικού τρόμου". Επανάληψη της παράστασης με ανανεωμένη διανομή και τον σκηνοθέτη ως αξέχαστο Poυτ είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Απρίλιο. Μετάφραση: Λευτέρης Βογιατζής, Νίνος Φένεκ-Μικελίδης.

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βογιατζής.

Διανομή: Ρουτ- Γιώργος Γάλλος, Γκιμπς- Δημήτρης Ήμελλος, Ταμπ- Βασίλης Κουκαλάνι, Λομπ- Γιάννης Νταλιάνης, Λας- Σωτήρης Πανταζάρας, Μις Κατς- Μαρία Σκουλά, Λαμ- Χάρης Φραγκούλης.

Θέατρο Οδού Κυκλάδων (Kυκλάδων 11 και Kεφαλληνίας)

Τηλ: 2108217877

Ωρα: 21:00.

Εισιτήριο: Κανονικό 20€, Μειωμένο 15€, Φοιτητικό / άνω των 65 10€, Ανέργων 5€, ΑΜΕΑ: 5€.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ 2013»: «ΤΟ ΓΑΛΑ» ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗ

"Το γάλα", το θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη με την Άννα Βαγενά, είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα του σήμερα.

Σκηνοθεσία Άννα Βαγενά.

Παίζουν: Άννα Βαγενά, Λευτέρης Δημητρόπουλος, Βασίλης Παλαιολόγος, Κατερίνα Θεοχάρη.

Θέατρο Βράχων (Οδός Ταταούλων)

Τηλ: 210 7626438

Ώρα: 21:00.

Τιμή εισιτηρίου: 17€, Φοιτητικό, Μαθητικό 12€, Άνεργοι, Άνω των 65 12€

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2013: «ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΛΙΣΑ» ΤΟΥ ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ

Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του ΄Ερωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. Ο Περλιμπλίν, ένας μεσήλικας, απορροφημένος και ξεχασμένος στα βιβλία του, παρακινείται από τη γηραιά υπηρέτρια του, που τον νοιάζεται αληθινά, να βρει μια γυναίκα να παντρευτεί, ανησυχώντας για το τι θ' απογίνει μόνος του, αν κάποια στιγμή πεθάνει η ίδια. Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.

Μετάφραση Νίκος Γκάτσος.

Σκηνικός χώρος, Σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης. Παίζουν: Στέλιος Μαϊνάς, Δήμητρα Ματσούκα, Ελένη Καστάνη, Βιργινία Ταμπαροπούλου.

Θέατρο Άλσους Βεΐκου. (Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς)

Ώρα: 21:00

Εισιτήριο: Κανονικό 17€, Μειωμένο 13€ και 10€.

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2013 - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: «ΣΤΟΝ ΤΥΧΩΝΑ»

Οι «Δαίμονες» του Ντοστογιέφσκι, όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του έργου "Δαιμονισμένοι", αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Μετά το τελευταίο κεφάλαιο του μυθιστορήματος, ο Ντοστογιέφσκι γράφει ένα επιπλέον κεφάλαιο, στο οποίο τοποθετεί τον Σταβρόγκιν να κινείται από ανάγκη, να αναζητά τη λύτρωση, να οδηγείται σε μιαν απρόβλεπτη συνάντηση με το μοναχό Τύχωνα.

Μετάφραση από τα ρωσικά Νίκος Αδαμίδης, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Τσορτέκης.

Δραματουργική επεξεργασία -Σκηνοθεσία Γιάννης Τσορτέκης. Επί σκηνής: Ελευθερία Ρουσάκη, Γιάννης Τσορτέκης, Δαυίδ Μαλτέζε.

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (Παραλία Ελευσίνας Κανελλοπούλου και Δραγούμη).

Ώρα: 21:00.

Εισιτήριο: 5€.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ 2013: "ΕΛΕΝΗ" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Μετά την πανωλεθρία στις Συρακούσες, ο Ευριπίδης γράφει το 412 π.Χ. ένα έργο στα όρια της τραγικωμωδίας. Δεκαεπτά χρόνια από την έναρξη του τρωικού πολέμου, η Ελένη συναντά πάλι τον Μενέλαο και ανατρέπει το μύθο της άπιστης γυναίκας. Μετάφραση Δημήτρης Δημητριάδης. Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία Βασίλης Νικολαΐδης.

Διανομή: Ελένη-Πέμη Ζούνη, Τεύκρος-Νίκος Αρβανίτης, Μενέλαος- Αντώνης Καφετζόπουλος, Γραυς- Ευγενία Μαραγκού / Εύα Κάρτσακλα, Άγγελος α'- Γιάννης Κοτσαρίνης, Θεονόη- Νίκη Παλληκαράκη. Θεοκλύμενος- Αντώνης Καρυστινός, Άγγελος β'- Γιώργος Τσαπόγας, Διόσκουροι- Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιώργος Τσαπόγας.

Κηποθέατρο Παπάγου (Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς)

Τηλ: 210 6520412.

Ώρα: 21:00

Εισιτήριο: 15€, Παιδιά (άνω των 6 ετών) - Μαθητικό - Φοιτητικό 12€, Άνεργοι 10€.

ΜΟΥΣΙΚΗ

STELIOS DAVARIS / PANOS BIRBAS" LIVE

Ο Στέλιος Δάβαρης και ο Πάνος Μπίρμπας ενώνουν και καταθέτουν τις ανησυχίες τους σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό σετ. Σε ένα live μόνο με τις κιθάρες τους μοιράζονται τραγούδια τους από τα προσωπικά τους album: Όλα είναι νερό / Ρεύματα και Mournful αντίστοιχα.

Επιπλέον με την ιδιαίτερη αισθητική τους πειραματίζονται διασκευάζοντας αγαπημένα τους τραγούδια από καλλιτέχνες όπως Johnny Cash, U2, Leonard Cohen, Damien Rice, Νick Cave, Bob Dylan, Madrugada, Depeche Mode, 16 Horse power.

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης -Θησείο (Βρυσακίου 17)

Τηλ: 210 3210179.

Ώρα: 21:30.

Εισιτήριο: 5€.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ 2013: ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΝΤΣΙΑΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΝΕΙΡΩΝ

Ο Σταύρος Λάντσιας, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες μελωδικής μουσικής, παρουσιάζει στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton, το «Ημερολόγιο ονείρων» αλλά και έργα από τους προηγούμενους προσωπικούς του δίσκους.

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Χουντής- σοπράνο σαξόφωνο, Alfredo Shtuni- βιολί, Αλέξανδρος Μποτίνης- τσέλο, Μιχάλης Καλκάνης- κοντραμπάσο, Μιχάλης Καπηλίδης- τύμπανα.

Θέατρο Badminton - Μουσικό Προαύλιο (Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής)

Τηλ: 2111010020

Ώρα: 21:00.

Εισιτήριο: 15€, Φοιτητικό, ανέργων 10€.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 2013: ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ

Η Ελένη Βιτάλη σε μία πληθωρική μουσική παράσταση όπου λαϊκοί ήχοι, παραδοσιακά μονοπάτια, έντεχνα και ροκ ακούσματα εναλλάσσουν ρυθμικά τη μουσική σκυτάλη. Στο δυόμιση ωρών περίπου πρόγραμμα, ξετυλίγεται ένα ανεξάντλητο ρεπερτόριο με τραγούδια-σταθμούς της Ελένης Βιτάλη αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών, που δεν περνάνε απαρατήρητα, που δεν περνάνε χωρίς, κάθε φορά, να μας αγγίξουν στο άκουσμά τους.

Συνταξιδιώτες της Ελένης Βιτάλη ο τραγουδοποιός Νίκος Ξύδης στην ηλεκτρική κιθάρα και στην καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια Βαλέρια Κουρούπη.

Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου - Φιλοθέη (Λεωφόρος Κηφισίας 219)

Τηλ: 210 8020938

Ώρα: 21:00

Εισιτήριο: 15€, Προπώληση 12€

ΤΑΙΝΙΕΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ

Οι πιο σημαντικοί μουσικοί και ειδικοί στα έργα του Μπετόβεν, μας αποκαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική πτυχή από αυτή που γνωρίζουμε για την ζωή του μεγάλου συνθέτη. Κατά τη διάρκεια της ταινίας συναντάμε εξιστορήσεις και συνεντεύξεις από ονόματα όπως οι Gianandrea Noseda, Sir Roger Norrington, Riccardo Chailly, Claudio Abbado, Fabio Luisi, Frans Brüggen, Ronald Brautigam, Hélène Grimaud, Vadim Repin, Janine Jansen, Paul Lewis, Lars Vogt και Emanuel Ax μεταξύ άλλων. Την αφήγηση της ιστορίας έχουν αναλάβει οι Juliet Stevenson και David Dawson. Ο Phil Grabsky ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ώστε να πάρει συνεντεύξεις από μουσικούς και ιστορικούς, ενώ κατέγραψε και 55 σημαντικές εκτελέσεις έργων του συνθέτη από θρυλικά ονόματα όπως ο Claudio Abbadο.

Η προβολή θα είναι στην αγγλική γλώσσα χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.

Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς - Γκάζι (Πειραιώς 138)

Τηλ: 210 3453111

Ώρα: 21:00

Εισιτήριο προβολών €10 (κανονικό), €15 (VIP - διατίθενται ανά δύο άτομα)

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ - UN HOMME ET UNE FEMME

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, της Αν, που έχασε τον σύζυγό της-κασκαντέρ σε ένα ατύχημα στο πλατό και του Ζαν Λουί, ενός οδηγού αγώνων που η γυναίκα του έχει αυτοκτονήσει. Συναντιούνται για πρώτη φορά στο σχολείο των παιδιών τους στο Ντοβίλ και ταξιδεύουν μαζί για το Παρίσι όταν η Αν χάνει το τρένο. Μια αμοιβαία έλξη γεννιέται αλλά η Αν δεν μπορεί να δοθεί ολοκληρωτικά από τύψεις για τον νεκρό σύζυγο της. Όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί ο Ζαν Λουί ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για να την προλάβει. Σκηνοθεσία: Claude Lelouch.

Σενάριο: Claude Lelouch, Pierre Uytterhoeven.

Πρωταγωνιστούν Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh.

Αιολία Δημ. Κινηματογράφος- Ιλίσια (Σολομωνίδου και Φιλαδελφείας)

Τηλ: 2107247600

Ώρες: 20:50 και 23:00

Keywords
athens, night, βραδυ, athens, night, john lennon, φεστιβαλ αθηνων, νίκος γκάτσος, johnny cash, leonard cohen, bob dylan, depeche mode, μουσειο μπενακη, φεστιβαλ, ελλαδα, nino, rota, jose, john, lennon, θεατρο, μετάφραση, αμεα, γαλα, ελενη, σετ, live, johnny, cohen, bob, dylan, horse, power, badminton, ημερολόγιο, ροκ, μπενακη, vadim, paul, david, phil, vip, γυναικα, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αθηνα, Καλή Χρονιά, ελενη, μετάφραση, ντοστογιεφσκι, δημητριαδης, ημερολόγιο, αμεα, γκαζι, γκατσος, γυναικα, ηθοποιος, θησειο, ιλισια, κιθαρα, μουσειο μπενακη, μουσικη, ονοματα, πειραιως, προγραμμα, ρωσικα, σχιζοφρενεια, τραγουδια, ωρα, john lennon, αδαμιδης, αισθητικη, αμερικη, αμοιβαια, αννα, αρβανιτης, ατυχημα, αφηγηση, βιργινια, βιταλη, βογιατζης, βορεια, βορεια αμερικη, δημητρα, γλωσσα, δαυιδ, δαβαρης, δημος, δοθει, ευα, ευγενια, ελευθερια, ελξη, εργα, ευρωπη, ζωη, ιδια, ηχοι, κεφαλαιο, κιθαρες, κηφισιας, λας, λορκα, λυτρωση, μιουζικαλ, μοναχο, μορφη, μπενακη, μπετοβεν, μαρια, νερο, νικη, νίκος γκάτσος, οδος, ορια, παιδια, παρισι, πεμη ζουνη, ροκ, σαξοφωνο, σετ, συζυγο, σειρα, σκηνοθεσια, σοβιετικη ενωση, σοπρανο, συγχρονο, σχολειο, τυψεις, τρενο, τυμπανα, τιτλος, φεντερικο γκαρθια λορκα, φεστιβαλ, φυσικα, φορα, βιολι, badminton, bob dylan, bob, cohen, depeche mode, δημητρης, david, dylan, ελληνικα, ενωση, ευριπιδης, phil, john, horse, ιδιαιτερο, johnny cash, johnny, jose, κινηματογραφος, lennon, leonard cohen, louis, nino, paul, ποιητης, power, rota, σκηνη, σωτηρης, ταξιδι, vadim, ζουνη
Τυχαία Θέματα