Athens X-clusive Designers Week: Συνέντευξη με το Μιχάλη Ασλάνη!

Μας υποδέχτηκε στο χώρο του, μας τα έδειξε και μας τα είπε όλα...

Εχθές το Queen.gr επισκέφτηκε τον αγαπημένο μας Μιχάλη Ασλάνη στο ατελιέ του στου Ψυρρή. Ο κ. Ασλάνης και το προσωπικό του μας περίμεναν με πολλά χαμόγελα, ενώ ο ίδιος μας ξενάγησε στους χώρους του, μας έδειξε ένα-ένα τα φορέματά του, κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες του, αναμνήσεις σε ένα ατέρμονο κολλάζ φωτογραφιών

στους τοίχους και φυσικά την κολεξιόν που θα παρουσιάσει αυτό το Σάββατο στο AXDW.

Κάθε χώρος ξεχωριστός, όμορφος, φωτεινός, γεμάτος συναίσθημα και μεγάλες στιγμές. Ακόμη και τα έπιπλα, κάθε μικρή λεπτομέρεια έχει φτιαχτεί από τον ίδιο! Μετά από την ξενάγηση, μικρο-ιστορίες και μία παύση στο υπέροχο ρετιρέ-μπαλκόνι με θέα την Ακρόπολη, κατεβήκαμε στο σχεδιαστήριο όπου εργάζεται, εμπνέεται και δίνει μορφή στα σχέδιά του.
 

Πώς αισθάνεστε που πρώτη φορά συμμετέχετε στο AXDW;
Είναι μία μεγάλη γιορτή- διοργάνωση της μόδας. Εγώ ήμουν μέχρι τώρα στο Fashion Week το οποίο για όποιους λόγους διακόπηκε και ελπίζω να συνεχιστεί. Το Σάββατο στις 20, στις 21:30 είναι το δικό μου show, που με 20 μανεκέν θα δείξω μέρος της συλλογής μου 45 φορέματα.
Γενικά είστε από τους λίγους που δείχνουν τόσα φορέματα την Εβδομάδα Μόδας!
Ε, γενικά εγώ είμαι πληθωρικός. Πάντα δείχνω πάρα πολλά. Φέτος δείχνω λίγα ας πούμε. Μου αρέσει να φτιάχνω πολλά. Είμαι άνθρωπος με χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανασφάλεια και κάνω πάρα πολλά ρούχα. Όλο σκέφτομαι αυτό δεν θα αρέσει, εκείνο δεν θα αρέσει στον έναν, το άλλο δεν θα αρέσει... Και φτιάχνω πολλά για να καλύπτω όλα τα γούστα! Καταλήγω λοιπόν να έχω 180-200 φορέματα σε μία συλλογή!
 

Πώς βλέπετε τη διοργάνωση του AXDW;
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα όλες τις μέρες. Έχω ξεχωρίσει τους Celebrity Skin και τον Κουδουνάρη που έχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια. Περιμένω να δω και τους νέους σχεδιαστές... Θα λειτουργεί και ένας χώρος έμαθα με vintage κομμάτια και δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών σε τιμές πολύ καλές οπότε έιναι ευκαιρία για τον κόσμο! Θα είμαι και την Τρίτη στο πάρτυ που θα γίνει και θα παραβρεθεί όλος ο κόσμος της μόδας. Είναι μία πολύ καλή διοργάνωση και αξίζουν συγχαρητήρια η Κα. Φουσέκη και ο κ. Σπάθας. Επίσης τους ευχαριστώ όλους που με τίμησαν επιλέγοντάς με να συμμετάσχω! Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι ανάμεσα σε νέους σχεδιαστές και μετά από 40 χρόνια δουλειάς σημαίνει κι αυτό κάτι.
 

Από πού είναι εμπνευσμένη κ κολεξιόν σας;
Εγώ είμαι λάτρης του έθνικ. Μεγάλη αγάπη και πάντα οι κολεξιόν μου έχουν έκδηλο το έθνικ στοιχείο με ελληνικές αναφορές. Εμπνέομαι δηλαδή από εθνολογικά στοιχεία με άξονα την Ελλάδα. Αυτή τη φορά όμως και την περασμένη, σκέφτηκα να κάνω μία συλλογή πιο μεγάλη. Την ονομάζω «Ο Χορός των Δεκαετιών». Αν έκανα μία δεκαετία ή μία εποχή αυτό θα με δέσμευε σχεδιαστικά.
 

Σας έδωσε δηλαδή μεγαλύτερη ελευθερία να δημιουργήσετε. Πόσα κομμάτια έχει συνολικά;
Αισθάνθηκα πολύ όμορφα. 45 κομμάτια θα δείξω αλλά υπάρχουν και άλλα, πολλά σε παραλλαγές. Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα