Βρετανικά ΜΜΕ: Η βασίλισσα πάσχει από την «Φεράρι των ιών»

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα η Βασίλισσα Ελισάβετ προσεβλήθη από έναν από τους πιο μεταδοτικούς ιούς παγκοσμίως ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία.

Οι ειδικοί βάπτισαν την ασθένεια «Φεράρι των ιών» λόγω της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται ο ιός.

Πριν από λίγες εβδομάδες μάλιστα στη Βρετανία καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος σε ασθενή που είχε προσβληθεί από το συγκεκριμένο ιό. Η οξεία γαστρεντερίτιδα που χτύπησε την επικεφαλής του Βρετανικού παλατιού

δείχνει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άτομα έχουν ήδη νοσήσει και ταλαιπωρούνται από ακατάσχετους εμετούς και διάρροια.

Σύμφωνα πάντως με το τελευταίο ανακοινωθέν των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία νοσηλεύεται στο King Edward VΙΙ’ s Hopistal του Λονδίνου , αντιμετωπίζει με ιατρική αγωγή τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας που παρουσίασε και η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται ομαλά.

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους πως αυτή μπορεί να είναι η αρχή για μια νέα πανδημία παρόμοια με αυτή της ισπανικής γρίπης που είχε προκαλέσει το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο τη διετία 1918-1919.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η οξεία γαστρεντερίτιδα μεταδίδεται με την εντεροστοματική οδό, με την κατανάλωση μολυσμένη τροφής ή νερού με κόπρανα ή με απευθείας μετάδοση από άτομο σε άτομο. Η περιβαλλοντική μόλυνση μπορεί επίσης να αποτελέσει πηγή μετάδοσης.

The post Βρετανικά ΜΜΕ: Η βασίλισσα πάσχει από την «Φεράρι των ιών» appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα