Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό του καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πάνω από τη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και χιόνια στην Πάρνηθα περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Χιόνια θα «πέσουν» επίσης στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 14 στη Νότια Ελλάδα,

από 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια ισχυροί.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα, περιμένουμε στην Αττική. Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί.

Αυξημένες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, θα δηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά κυρίως των βορειότερων περιοχών. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και από το απόγευμα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κατά τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές της Ηπειρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή στα δυτική και βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά-κεντρικά ημιορεινά και καταιγίδες στα νότια. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

The post Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό του καιρού appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα