Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 6 βαθμούς, από

5 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 13 στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και το πρωί στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στα ανοιχτά πρόσκαιρα ισχυροί.

Νεφώσεις και βροχές θα αναπτυχθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμούς έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες θα σημειωθούν το βράδυ στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αργά τα νύχτα θα βρέξει στη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικέ νεφώσεις αναμένονται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

O καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρά, βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.Χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νοτιότερα. Χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά ενώ γρήγορη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια για την εποχή επίπεδα.

The post Συνεχίζεται η κακοκαιρία appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα