Νέες προσαγωγές στη Χαλκιδική

Τέσσερα ακόμη άτομα προσήχθησαν ,στο Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου στη Χαλκιδική, για την επίθεση, που σημειώθηκε ,μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο εργοτάξιο της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, των Σκουριών Χαλκιδικής. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μετά την εξέτασή τους οι τέσσερις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ το ιδιο είχε συμβεί και με τους υπόλοιπους 27 , οι οποίοι είχαν προσαχθεί ,το πρωί ,καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους. Στο μεταξύ αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα.Εξάλλου, η Αστυνομία ανακοίνωσε

ότι εκτός από τις βόμβες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, τα βεγγαλικά – πυρσούς και τα κενά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, βρέθηκε επίσης και βιολογικό υλικό. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για κηλίδες αίματος αλλά και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα.Στο σημείο του συμβάντος έχει ήδη μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.

Στο μεταξύ, έκκληση προς τις Αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υπερασπίσουν την νομιμότητα και να στηρίξουν κάθε επενδυτική προσπάθεια στην χώρα μας, απευθύνει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, με σημερινή ανακοίνωση. Η εταιρεία κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση στις εγκαταστάσεις της, στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου,από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. «Το επεισόδιο αυτό αποτελεί κορύφωση της κλιμακούμενης επίθεσης κατά των επενδύσεων μας και δεν αποτελεί έκπληξη για τούς ιθύνοντες και όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή», προσθέτει. «Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες και όλες οι ενέργειες της στην περιοχή του έργου γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και υπό την εποπτεία των αρμοδίων Αρχών. Τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η εταιρεία θεωρεί δεδομένο πως έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και από τότε που ανέλαβε τα μεταλλεία τον Φεβρουαρίου του 2012, και μόλις σε ένα χρόνο, τριπλασίασε την εργατική της δύναμη από 400 σε 1200 μόνιμους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες.», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Νέες προσαγωγές στη Χαλκιδική appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα