«Συμμάχους» βρίσκει στη Βραζιλία ο Τσίπρας

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Ψυχραιμία και θέληση, συνέστησε στον ελληνικό λαό, ο τέως πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που επισκέπτεται τη Βραζιλία.

Αντί για τη δημοσιονομική προσαρμογή, πρότεινε την οικονομική ανάπτυξη και ευχήθηκε στους Έλληνες πολίτες «καλή τύχη». Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας,

που φέρεται να επιτυγχάνει τον αρχικό του στόχο, βρίσκοντας ολοένα και νέες «συμμαχίες» μεταξύ των πολιτικών φορέων που επισκέπτεται στη Βραζιλία – πράγμα που θα επιδιώξει στη συνέχεια, επισκεπτόμενος και την Αργεντινή – έστειλε το μήνυμα ότι όπως τη Βραζιλία, έτσι και στην Ελλάδα «η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο».

«Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον Ελληνικό λαό είναι ότι σ’ αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, εκτιμώντας πως ούτε η χώρα μας ούτε και καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα βίωνε τις σημερινές καταστάσεις, αν πριν από τέσσερα χρόνια είχαν ληφθεί οι σωστές αποφάσεις.

«Σε περίοδο κρίσης, η λέξη κλειδί δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή. Εδώ στη Βραζιλία η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, μαζί με τις επενδύσεις, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με την κατανάλωση και γι’ αυτό η Βραζιλία έχει ανέβει από τη δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία», συνέχισε. Απευθυνόμενος δε στον ελληνικό λαό, τον προέτρεψε να μην χάσει ποτέ την ελπίδα του και να συνεχίσει την μάχη με το κεφάλι ψηλά. «Ο ελληνικός λαός είναι πιο δυνατός από την κρίση», κατέληξε, ευχόμενος στους Έλληνες «καλή τύχη».

«Στο πρόσωπο του Προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές», υποστήριξε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ευτυχής για την ανακάλυψη ισχυρών συμμάχων του ελληνικού λαού. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συζήτησης που είχε μαζί του, υποστήριξε πως του εξήγησε ότι πριν από δέκα χρόνια, στην μακρινή από την Ελλάδα, Βραζιλία, η ελπίδα νίκησε τον φόβο. Όσο για το μήνυμα του Προέδρου Λούλα προς τους Έλληνες να μην απελπιστούν, υποστήριξε πως είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης…

Εν τω μεταξύ, τις πτυχές, το βάθος, την έκταση και τα χαρακτηριστικά της κρίσης με επίκεντρο την Ελλάδα συζήτησε χθες ο κ.Τσίπρας και με την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Βραζιλίας. Οι δύο πλευρές μάλιστα συμφώνησαν να… συσφίξουν τις σχέσεις τους, στέλνοντας εκατέρωθεν αντιπροσωπείες στα συνέδριά τους που θα διεξαχθούν μέσα στο 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα