Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πάνω από τις παραθαλάσσιες περιοχές, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε κατά τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 6 βαθμούς, από 5 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 14 στη

Νότια Ελλάδα, από 7 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 9 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί, νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και αργότερα θα εκδηλωθούν βροχές, θα είναι το σκηνικό που θα επικρατεί στην Αττική. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, στρεφόμενοι σε βόρειους σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα θα χιονίσει σε περιοχές τη Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Στις νοτιότερες περιοχές θα υπάρχουν και διαστήματα πρόσκαιρης εξασθένησης των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια μέχρι και το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί εντάσεως 5 έως 7 μποφόρ αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τ Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 7 έως 8 μποφόρ και στα νότια αρχικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κατά τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, όπου από το απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ αναμένεται ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα