Στην τελική ευθεία η «Αθηνά»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την αλλαγή στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εισηγήσεις των διοικήσεων των πανεπιστημίων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών βρίσκονται υπό επεξεργασία από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Πλέον ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, καθώς οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέσα στο Φεβρουάριο, πριν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που θα είναι αναμορφωμένο με βάση τις αλλαγές που θα προκύψουν από το σχέδιο «Αθηνά».

Το ζήτημα της οριστικοποίησης των τμημάτων και των

σχολών που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν θα πρέπει να τύχει αποδοχής και από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να παρουσιάσει και να αναλύσει τη βασική φιλοσοφία του εγχειρήματος στους εκπροσώπους και τομεάρχες Παιδείας του ΠΑΣΟΚ (Εύη Χριστοφιλοπούλου) και ΔΗΜΑΡ (Μ. Ρεπούση).

Σημειώνεται ότι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι να ολοκληρωθεί το σχέδιο που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει τις συγχωνεύσεις περίπου 100 τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το επόμενο χρονικό διάστημα. Έτσι οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις θα έχουν φέτος στα χέρια τους το μηχανογραφικό με το νέο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης.

The post Στην τελική ευθεία η «Αθηνά» appeared first on Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα