Στην Ευρώπη… σίγουρα ο Παναθηναϊκός

Αγωνιστική και διοικητική σιγουριά υπάρχει στον Παναθηναϊκό πως η ομάδα θα λάβει μέρος στην Ευρώπη. Ο Γιάννης Αλαφούζος προχωρά γοργά τις διαδικασίες για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές στις επαφές που έχει μαζί του εμφανίζονται σίγουροι πως η ομάδα θα μπει στα play offs και θα εξασφαλίσει την έξοδο τουλάχιστον στο Europa League.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ περιμένει τις επόμενες ημέρες το δεύτερο πακέτο που έχει εξασφαλίσει για

τη χρηματοδότηση της ομάδας (πιθανότατα μέσω δανείου). Οι παίκτες θα λάβουν ένα μεγάλο μέρος αυτού και θα κληθούν να υπογράψουν νέους διακανονισμούς, που θα επιτρέψουν στην ομάδα να εξασφαλίσει την άδεια από την UEFA σε πρώτη φάση στο τέλος του μήνα κι εν συνεχεία να περάσει το δεύτερο «τεστ» που θα γίνει τον Ιούνιο.

Πάντως παρότι έχουν βρεθεί χρήματα για να καλύψει η ομάδα τις άμεσες ανάγκες της, το οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν λύνεται με τον τρόπο αυτό. Ο Γιάννης Αλαφούζος ασφαλώς και θα ήθελε στήριξη από τους άλλους μετόχους ή οικονομικά επιφανείς φίλους της ομάδας.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν σταματά τις προσπάθειες για μείωση του μπάτζετ. Θεωρείται δεδομένο πως εν όψει της νέας σεζόν θα υπάρξουν προτάσεις σε παίκτες για μείωση αποδοχών ή ακόμη και αποχωρήσεις είτε με αποδεσμεύσεις (π.χ. Κουίνσι) είτε με πωλήσεις (π.χ. Καρνέζης, Μαυρίας και Καπίνο).

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο. Χθες υπήρξε συνάντηση με τον μάνατζέρ του, ο οποίος ζήτησε την ταχύτερη δυνατή εξόφληση του πελάτη του. Ο Γιάννης Αλαφούζος διαβεβαίωσε πως αυτό θα γίνει, αλλά ζήτησε κατανόηση λόγω της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ. Το βέβαιο είναι πως στον Ισπανό μεσοαμυντικό θα προταθεί μείωση των αποδοχών του, καθώς έχει λαμβάνειν 620.000 ευρώ για τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του, που είναι ο τελευταίος. Ο Βιτόλο εμφανίζεται αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο και δεν αποκλείεται αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση, να αποχωρήσει.

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Στην Ευρώπη… σίγουρα ο Παναθηναϊκός appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα