Σαλπιγγίδης: «Η ΑΕΚ παραμένει μεγάλη ομάδα»

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, με τον ρόλο του φαβορί, κάτι που παραδέχεται και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σημειώνοντας βέβαια πως η Ένωση δεν έπαψε να είναι μεγάλη ομάδα...

«Το να υιοθετήσουμε όσα λέγονται για την ΑΕΚ, σίγουρα δε θα μας κάνει εμάς καλό. Θα πρέπει να τα αφήσουμε όλα στην άκρη, να κοιτάξουμε εμείς πως πρέπει να είμαστε, να είμαστε αυτοί που πρέπει για να πάρουμε τους τρεις πόντους. Κανένας
δεν θα μας χαριστεί, απεναντίας εγώ μπορώ να πω ότι μπορεί να έχουν συμβεί όλα αυτά εδώ μέχρι σήμερα, αλλά η ΑΕΚ δεν παύει να είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει νέα παιδιά με φιλοδοξίες και σίγουρα θα είναι επικίνδυνη», δήλωσε στη Nova ο διεθνής επιθετικός.
Και πρόσθεσε για το αυριανό ντέρμπι: «Μπορεί η ΑΕΚ να έχει νέα παιδιά με όρεξη, να θέλουν να πετύχουν, να έχουν προσδοκίες για μια καλή καριέρα, αλλά σίγουρα δεν έχουν την εμπειρία που έχουμε εμείς και νομίζω και την ποιότητα. Κι αυτό εδώ είναι το σημαντικό, σίγουρα παίζει και η τύχη μεγάλο ρόλο αλλά αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, αν αποδώσουμε αυτό που μπορούμε θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Απλά θέλει προσοχή».
Για το αγωνιστικό στυλ του ΠΑΟΚ και τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι σχολίασε: «Υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια αυτή τη στιγμή σ' ότι έχει να κάνει έξω από το αγωνιστικό. Από εκεί και πέρα στο θέμα του στυλ και τα λοιπά που ανέφερες είναι φυσιολογικό, έχει αλλάξει ο προπονητής, κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, ζητάει διαφορετικά πράγματα. Κάποιες φορές πολύ διαφορετικά, κάποιες φορές λιγότερο, εμείς προσπαθούμε να τα κάνουμε πράξη και όσον αφορά το εξαγωνιστικό υπάρχει όπως είπα πριν η ασφάλεια, νιώθεις καλύτερα όταν δεν είσαι στην προπόνηση ή στον αγώνα γιατί όταν προπονείσαι ή όταν παίζεις δε σκέφτεσαι τέτοιου είδους πράγματα και είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να νιώθει . ασφάλειες».
Όσο για τον στόχο του ΠΑΟΚ; «Το να έλεγα ότι κυνηγάμε κάτι συγκεκριμένο θα ήταν λάθος», είπε και εξήγησε: «Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ και που προσπαθούσε κι έκανε τα προηγούμενα χρόνια ήταν να πρωταγωνιστεί. Είναι μια μεγάλη ομάδα κι αυτό πρέπει να έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό το συγκεκριμένο που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά να το διατυμπανίζουμε και να λέμε κυνηγάμε αυτό, δεν είναι καλό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, θέλει να πρωταγωνιστήσει. Για να πρωταγωνιστήσει πρέπει να μπούνε οι βάσεις, να υπάρχει υπομονή, επιμονή και δουλειά».
Keywords
Τυχαία Θέματα