Πόσο στοιχίζει ο αέρας;


Είναι απορίας άξιον με ποια κριτήρια το υπουργείο Οικονομίας αποφάσισε το νέο χαράτσι σε μισθωτούς και συνταξιούχους με την επιβολή της έκτακτης εισφοράς 3% στο ετήσιο εισόδημα.
Δεν κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μιλούν με κόσμο, δεν βλέπουν τηλεόραση, δεν διαβάζουν εφημερίδες ; Ακόμα και αν αποφεύγουν όλα τα παραπάνω ας κάνουν ένα κόπο να πάνε μέχρι την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και να ρωτήσουν το εξής απλό…
Πόσο κοστίζει το «καλάθι της νοικοκυράς» ;
Η prionokordela.gr
έψαξε και βρήκε ό, τι μια μέση τετραμελή οικογένεια κάθε χρόνο ξοδεύει 4163 ευρώ για 31 βασικά καταναλωτικά αγαθά, χωρίς να συνυπολογίζονται τα έξοδα των ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), τα τέλη κυκλοφορίας και φυσικά ο αστάθμητος παράγοντας των απρόοπτων.
Υποθέτουμε λοιπόν ότι εργάζεται μόνο ο ένας σύζυγος και το ετήσιο εισόδημά του ανέρχεται στις 25.οοο ευρώ. Επομένως δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης όχι του προτεινόμενου αλλά και του ισχύοντος αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ.
Αυτός ο «υψηλόμισθος» σύμφωνα με την κυβέρνηση πολίτης αυτής της χώρας, εφόσον ισχύσει η έκτακτη εισφορά του 3 % στο εισόδημά του, θα κληθεί να πληρώσει στα καλά καθούμενα 833 ευρώ ! Πέρα από το μπιλιετάκι της εφορίας, που θα έρθει και αυτό «φουσκωμένο» αν τελικά περάσουν οι καταργήσεις των φοροαπαλλαγών όσον αφορά στα ιατρικά έξοδα, ενοίκια κτλ….
Αυτοί έτσι όπως το πάνε θα μας πουν ότι πρέπει να πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε.

prionokordela
Keywords
Τυχαία Θέματα