Παρέμβαση για τις «μαϊμού» συντάξεις

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την επιστροφή των χρημάτων από όσους αδικαιολόγητα τα έχουν καρπωθεί από καταχρηστικές συντάξεις και την απονομή ευθυνών σε όσους συμμετείχαν στην παρανομία θα ζητήσει από τη Δικαιοσύνη το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ) της Πύλης Αξιού και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης

Κοκκόρης. Συμπλήρωσε ότι «οι επιτροπές πιστοποίησης έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου, να έχουν φτάσει από 500 με 600 κατά μέσο όρο τους προηγούμενους μήνες, σε 1.340».

«Στόχος – σύμφωνα με τον κ. Κοκκόρη – είναι να αυξηθεί ο αριθμός αυτών των επιτροπών ώστε να μην παραμένουν σε εκκρεμότητα περιπτώσεις που σχετίζονται με συντάξεις και φάρμακα».

Ο κ. Κοκκόρης αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας και δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, πρόγραμμα απασχόλησης 62.000 θέσεων εργασίας για νέους έως 29 χρόνων σε τομείς που αφορούν στον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό τομέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Παρέμβαση για τις «μαϊμού» συντάξεις appeared first on Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα