Παράταση μέχρι 20 Μαρτίου για 24.700 με εμβάσματα στο εξωτερικό

Νέα παράταση μέχρι τις 20 Μαρτίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους 24.700 της λίστας με όσους έβγαλαν μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2011. Αν και η προθεσμία έληγε αύριο, Πέμπτη, κρίθηκε απαραίτητη μια σιωπηρή παράταση, λόγω της δυσκολίας των ελεγχομένων να προσκομίσουν την πληθώρα των δικαιολογητικών που ζητούν οι εφορίες.

Ως τώρα έχουν ανταποκριθεί περισσότεροι από 8.000 φορολογούμενοι. Ωστόσο δύσκολα μπορούν να συγκεντρώσουν

τα δικαιολογητικά «της τελευταίας στιγμής» που καλούνται να προσκομίσουν οι υπόχρεοι, για να δικαιολογήσουν την προέλευση των κεφαλαίων που έβγαλαν στο εξωτερικό.

Σε σχετική εγκύκλιο ορίζεται ότι για να καλύψουν την προέλευση των χρημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό οι ελεγχόμενοι μπορούν να επικαλεστούν ακόμα και γονικές παροχές, δωρεές και ή και ποσά από…λίστες γάμου.

Θα χρειαστούν όμως και βεβαιώσεις παρελθόντων ετών από τράπεζες και εφορίες που έχουν συγχωνευθεί ή κλείσει, με αποτέλεσμα η αναζήτηση να καθίσταται άκρως δυσχερής και χρονοβόρα.

The post Παράταση μέχρι 20 Μαρτίου για 24.700 με εμβάσματα στο εξωτερικό appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα