«Πάγο» στον Μπερλουσκόνι βάζει το ΕΛΚ και στηρίζει Μόντι

Σαφείς αποστάσεις από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι παίρνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του ομάδας να τάσσεται ανοικτά υπέρ του Μάριο Μόντι προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις.

Ο πρόέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Ζόεφ Ντολ, έκανε σαφές ότι η παράταξη θα στηρίξει τον συνασπισμό του οποίου ηγείται ο Μάριο Μόντι προκαλώντας αντιδράσεις από το κόμμα Λαός της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Ο υποψήφιός μας στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές

είναι ο Μάριο Μόντι», είπε ο Ντολ, διευκρινίζοντας μια θέση που το ΕΛΚ είχε αφήσει να διαφανεί ότι θα υιοθετούσε από τον Δεκέμβριο. Πρόσθεσε, αναφερόμενος στο PdL, ότι η συντηρητική παράταξη του ΕΚ «δεν στηρίζει τις λαϊκιστικές θέσεις του» και ότι «μετά τις ιταλικές εκλογές, θα υπάρξει μια αναλυτική συζήτηση και πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις».

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η σύγκρουση εντός του ΕΛΚ ενδέχεται να οδηγήσει και σε υποχρεωτική απομάκρυνση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την παράταξη.

Ο «Καβαλιέρε» ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας «Πρόκειται για απερίσκεπτη δήλωση, η οποία δεν αντιπροσωπεύει την θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Ντολ εξέφρασε μια προσωπική άποψη»

Ευρωβουλευτές του PdL έκαναν λόγο επίσης για «απαράδεκτη» τοποθέτηση, υποστηρίζοντας πως «το ΕΛΚ δεν έχει λάβει επίσημη θέση» σε ό,τι αφορά τις εκλογές στην Ιταλία.

The post «Πάγο» στον Μπερλουσκόνι βάζει το ΕΛΚ και στηρίζει Μόντι appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα