Σήμα κινδύνου από τον ΙΣΑ για την εποχική γρίπη

Έκκληση σε όλους τους γιατρούς μέλη του απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στην επερχόμενη επιδημία γρίπης και να παρακινήσουν τους ασθενείς τους να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ επιστρατεύει τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τα οποία η επερχόμενη επιδημία γρίπης βρίσκει το εμβολιαστικό status

των Ελλήνων και των υπολοίπων κατοίκων της χώρας σε τραγικά χαμηλά επίπεδα, δεδομένου ότι 1 στους 10 Έλληνες είναι εμβολιασμένος και θεωρητικά προστατευμένος απέναντι στην εποχιακή γρίπη 2012-2013.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε σειρά πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην εποχική γρίπη. Συγκεκριμένα:

1) Για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013, παρακινεί όλους τους γιατρούς μέλη μας να βρίσκονται σε μία διαρκή διαδικασία επαγρύπνησης και να συστήσουν στους ασθενείς τους τον αντιγριπικό εμβολιασμό, βασισμένοι στα αληθή επιστημονικά και βιβλιογραφικά δεδομένα και καθησυχάζοντας τους από την επικοινωνιακή λαίλαπα μιας εικονικής τρομοκράτησης του πληθυσμού.

2) Εντείνει την ευαισθητοποίηση όλων των λειτουργών του σε ασθενείς που παρακολουθούν και έχουν υποκείμενα νοσήματα και επιβαρυντικούς παράγοντες (π.χ. κάπνισμα) που τους θέτουν στην ομάδα «υψηλού κινδύνου», καθώς επίσης να λαμβάνουν υπόψιν τις άσχημες υγειονομικές συνθήκες σε πολλές χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά και ενήλικες, πληθυσμούς από χώρες της τροπικής ζώνης που έρχονται κατά χιλιάδες στην Ελλάδα, πλήρως ανεμβολίαστοι και ζουν σε τραγικές υγειονομικές συνθήκες υψηλού κοινωνικού συγχρωτισμού και συνεπώς πολύ υψηλής λοιμικότητας.

3) Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ξεκινούν τη Β Φάση της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολιασμού και Εμβολιασμού Ενηλίκων που διεξάγουν από το Σεπτέμβριο 2012, στοχεύοντας στις Μονάδες Φροντίδας, στους Ξενώνες και στα Ιδρύματα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, της Αρχιεπισκοπής και όποιων άλλων δημόσιων Ιδρυμάτων έχουν ανάγκη, καθώς επίσης και στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα της Χώρας, στα πλαίσια του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

The post Σήμα κινδύνου από τον ΙΣΑ για την εποχική γρίπη appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα