Ο Κυριακόπουλος, η Rhone και η απαγόρευση των «οχημάτων» από την Ε.Κ

Η αγορά των μετάλλων, αλλά και ορισμένοι χρηματιστές γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι, ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος μιλούσε με έναν ξένο επενδυτή προκειμένου να αποσύρει από το χρηματιστήριο τις μετοχές της S&B.

Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε και το όνομα του επενδυτή τη Rhone Capital η οποία από κοινού με τους μετόχους της οικογένειας Κυριακόπουλου

θα απευθύνουν δημόσια πρόταση προς τους Βέλγους της Sibelco (οι οποίοι κατέχουν 19,020%) αλλά και την ελεύθερη διασπορά.

Η τιμή της δημόσιας πρότασης είναι 5,8 ευρώ- τίμημα που υπερκαλύπτει, κατά την S&B τις απαιτήσεις περί εύλογου και δίκαιου ανταλλάγματος, ενώ το ποσοστό που θα απευθύνει την δημόσια πρόταση θα είναι το 61% των μετοχών (Υπενθυμίζεται ότι πριν τις συζητήσεις τα ποσοστά ήταν 37,5% Α. Κυριακόπουλου, Ο. Κυριακόπουλος 10% και Φλώρα Κυριακόπουλου. Στην όλη προσπάθεια συμμετέχει και η επενδυτική τράπεζα Luxemburg.

Με την πρώτη ανακοίνωση, η S&b είχε μπερδέψει την αγορά καθώς έλεγε, ότι οι Βέλγοι ενδέχεται να αποδεχθούν την πρόταση ή και να την απορρίψουν. Βάσει του νέου νόμου περί δημόσιων προσφορών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απαγορεύεται η συγχώνευση εισηγμένης με άλλη εταιρεία προκειμένου να πραγματοποιηθεί διαγραφή των μετοχών από το χρηματιστήριο. Ακόμη, όμως, και οι Βέλγοι να πουν το ναι, η oικογένεια Κυριακόπουλου θα χρειαστεί ακόμη ένα 10% για να πραγματοποιηθεί η διαγραφή των μετοχών.

The post Ο Κυριακόπουλος, η Rhone και η απαγόρευση των «οχημάτων» από την Ε.Κ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα