Ο «Γολγοθάς» του φορολογούμενου για να κάνει σήμερα ρύθμιση χρεών

Από «σαράντα κύματα» θα πρέπει να περάσουν όσοι φτάσουν στο γκισέ της εφορίας για να ζητήσουν διευκόλυνση πληρωμής των φόρων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν εμπρόθεσμα.

Και αυτό, την ώρα που ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης έδωσε οδηγίες στους εφόρους να ενθαρρύνουν τους πολίτες να ζητούν ρύθμιση και να εντείνουν τις προσπάθειες για να ικανοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις διακανονισμού με δόσεις, αντί να τους προτρέπουν να περιμένουν την νέα ρύθμιση που αργεί ακόμα τουλάχιστον ένα με δύο μήνες.

Με τα σημερινά δεδομένα και μέχρι να εφαρμοστεί η νέα ρύθμιση που σχεδιάζεται με τις πολλές δόσεις, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, ο πολίτης πρέπει να κάνει αίτηση διακανονισμού στην ΔΟΥ όπου ανήκει και έχει βεβαιωθεί το προς είσπραξη χρέος του.

Οι έφοροι έχουν το ελεύθερο να προσφέρουν μόνο 1 έως και 4 μηνιαίες δόσεις στον φορολογούμενο που ζητά ρύθμιση. Οτιδήποτε καλύτερο τους δοθεί, θα πρέπει να το εξασφαλίσουν βάσει συγκεκριμένων και «αντικειμενικών» κριτηρίων, που ανεβοκατεβάζουν τον αριθμό των δόσεων.

Στην αίτηση που θα καταθέσει θα κληθεί να συμπληρώσει και μια σειρά στοιχεία, που θα κρίνουν τον τελικό αριθμό των δόσεων που δικαιούται κάθε ενδιαφερόμενος.

Υπό προϋποθέσεις, εάν δεν έχει ξαναζητήσει ρύθμιση αλλά έχει πχ ακίνητα ή μια σχετικά υγιή επιχείρηση (χωρίς ζημιές) που διασφαλίζουν το δημόσιο έναντι των απαιτήσεών του, οι δόσεις μπορούν να αυξηθούν βάσει των κριτηρίων και να φτάσουν θεωρητικά τις 21 ή και τις 26. Στην πράξη πάντως , δύσκολα υπερβαίνουν τις 15. Πέραν τούτων, ο έφορος δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο για τον φορολογούμενο.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

The post Ο «Γολγοθάς» του φορολογούμενου για να κάνει σήμερα ρύθμιση χρεών appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα