Προβόπουλος: Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει υποχωρήσει

Όλο και θετικά βλέπουν την ελληνική οικονομία οι ξένοι επενδυτές εκδηλώνοντας πλέον το ενδιαφέρον τους, σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος μίλησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, με τον κ. Προβόπουλο, η Ελλάδα, το διάστημα

της κρίσης διαφυλάχθηκε η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χώρα.

Μάλιστα, ο κ. διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι ο κίνδυνος του Grexit έχει υποχωρήσει σημαντικά, ενώ από τον Ιούνιο έχουν νομοθετηθεί όλες οι μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, όπως είπε «η ατζέντα με αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι μακροσκελής και περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρύθμιση της αγοράς αγαθών και υπηρεσιών, βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που παρουσιάζει πολλές αδυναμίες» και απηύθυνε έκκληση για «πιο δυναμική» δρομολόγηση των μεταρρυθμίσεων.

Για την πορεία της ελληνική οικονομίας αναφέρει ότι από τον Ιούνιο ορισμένοι οικονομικοί δείκτες παρουσιάζουν βελτίωση, ενώ κάνει ειδική αναφορά στην επιστροφή των καταθέσεων (15 δισ. από τον Ιούνιο), στην αποκλιμάκωση των spreads (από τις 3.000 μονάδες πριν από μερικούς μήνες σε κάτω από τις 1.000 μονάδες σήμερα) καθώς και στην αύξηση των εξαγωγών.

«Προσβλέπουμε σε περαιτέρω ενδυνάμωση των παραδοσιακών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και στην κατανόηση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες» ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ.

The post Προβόπουλος: Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει υποχωρήσει appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα