Ο P. Watsa της Fairfax των 25 δισ δολ. μέσω Λάτση στο Μαξίμου

Σαφές προβάδισμα σε μια σειρά υπό ιδιωτικοποίηση ελληνικών κρατικών φιλέτων, αποκτά μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου η καναδική εταιρεία συμμετοχών Fairfax Financial Holdings και ο πρόεδρος της Prem Watsa (φωτ.). Η εταιρεία που τον περασμένο Αύγουστο αθόρυβα αγόρασε το 14,8% της Eurobank

Properties από την εταιρεία Lamda Development, αφού έκλεισε ραντεβού μέσω του ομίλου Λάτση με τον Αντώνη Σαμαρά φέρεται να κοινοποίησε το ενδιαφέρον της και για περαιτέρω επενδύσεις σε μεγάλα projects της χώρας. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρονται σε δυνητικό ενδιαφέρον για real estate projects και για κρατικά ακίνητα που θα πωληθούν.

Πρόκειται για την «παρτίδα» των πρώτων 1.000 φιλέτων που το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη «καθαρίσει» από τις διάφορες νομικές εκκρεμότητες και τα οποία θα δει με τη σειρά της η διοίκηση του καναδικού ομίλου. Όμως με την παρουσία των Καναδών εντείνεται και η φημολογία που μιλάει για νέες ανατροπές ως προς το project του Ελληνικού, σε μια φάση που ο διαγωνισμός έχει τελματωθεί εν μέρει λόγω της φυγής των Καταριανών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στόχος των εκπροσώπων της Fairfax αλλά και των άλλων ομίλων συμμετοχών όπως οι Fidelity Investments, Brookfield Asset Management, Capital Group Companies και WL Ross & Co LLC είναι να δουν και τα τουριστικά φιλέτα που η χώρα μας αποκρατικοποιεί, άρα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ενδιαφέρον και για άλλα assets. Στα αιτήματα των Καναδών επιχειρηματιών προς τον πρωθυπουργό υπήρξε η ανάγκη οι όποιες επενδύσεις τους στη χώρα μας να μην συνοδευτούν από μια γραφειοκρατική αντιμετώπιση ενώ επικέντρωση υπήρξε και σε θέματα γραφειοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

The post Ο P. Watsa της Fairfax των 25 δισ δολ. μέσω Λάτση στο Μαξίμου appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα