Εκπνέει η προθεσμία στους απεργούς

Σε τροχιά μετωπική σύγκρουσης με τους απεργούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κινείται η κυβέρνηση, καθώς σήμερα εκπνέει το τελεσίγραφο του Μεγάρου Μαξίμου στους εργαζόμενους, οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει.

Οι εργαζόμενοι του μετρό απαντούν με την όγδοη κατά σειρά 24ωρη απεργία

και σήμερα στην προθεσμία που έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις των δικαστηρίων διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν τον νόμο.

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν από τις 12:00 έως τις 16:00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα τρόλεϊ.

Για την Τρίτη 29 Ιανουαρίου προγραμματίζονται στάσεις εργασίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ δηλώνουν την απόφαση τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους «ενάντια στην κατασυκοφάντηση και τη διαπόμπευσή τους από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και τις μεθοδευμένες προσπάθειές τους για να στρέψουν ομάδες εργαζομένων τη μια ενάντια στην άλλη, υποδαυλίζοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό» .

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο.

Πλέον στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου έχει τεθεί το ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων, της επίταξης αλλά και της αυτόφωρης διαδικασίας για τους συνδικαλιστές εφόσον κριθεί από τη Δικαιοσύνη ότι παραβιάζουν δικαστικές αποφάσεις με τις προκηρύξεις απεργιών.

Την ίδια στιγμή η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, που έχει παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα, έδωσε εντολή να διερευνηθεί μέχρι την Παρασκευή η ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τη δικογραφία ανέλαβε να χειριστεί η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστούν ως μάρτυρες μέλη της διοίκησης των εταιριών συγκοινωνιών.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης από τους εργαζόμενους, τότε προβλέπεται ακόμη και απόλυσή τους.

Οι κινητοποιήσεις, πάντως, έχουν κάθε φορά διαφορετικά αιτήματα και ώρες αποχής, αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα της νομικής αξιολόγησης για το κατά πόσο παραβιάζονται ή όχι οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου θα κριθεί τελικά από την υπό εξέλιξη έρευνα.

Εκτός της παραβίασης της δικαστικής απόφασης, θα διερευνηθεί, επίσης, αν διαπράχθηκαν και τα αδικήματα της απιστίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Τελεσίγραφο για τις κινητοποιήσεις

Στο τραπέζι απολύσεις και επίταξη

The post Εκπνέει η προθεσμία στους απεργούς appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα