Ν. Αναστασιάδης: «Θα πληρώσω τους Ευρωπαίους με το ίδιο νόμισμα»

Μένεα κατά των Ευρωπαίων και κυρίως της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ πνέει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος είναι φανερά ενοχλημένος τόσο με τις δηλώσεις Σόιμπλε όσο και με τη γενικότερη άκαμπτη θέση των Βρυξελλών ως προς το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Newmoney.gr ο κ. Αναστασιάδης σε συνάντηση που είχε σήμερα νωρίς το πρωί με συνεργάτες του μελετούσε ακόμα και το ενδεχόμενο να βγει ο ίδιος και να αποσύρει την κατάθεση ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου,θέλοντας να απογυμνώσει την αντιπολίτευση από τα επιχειρήματά της περί «εθνικής μειοδοσίας». Την ίδια στιγμή ο κ. Αναστασιάδης – πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– επεξεργάζεται σχέδιο β’ βασισμένο στην ιδέα του εσωτερικού δανεισμού από τους Κύπριους πολίτες και της χορήγησης δανείων από τρίτη χώρα ώστε να βρεθούν τα επίμαχα 5,8 δισ. ευρώ για τα οποία απαιτούν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο κούρεμα των καταθέσεων.

«Σύμβουλοι του προέδρου εισηγούνται ένα πατριωτικού τύπου δάνειο,συνδεδεμένου με χρεόγραφα βασισμένα στο φυσικό αέριο» μας λέει η ίδια πηγή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

The post Ν. Αναστασιάδης: «Θα πληρώσω τους Ευρωπαίους με το ίδιο νόμισμα» appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα