«Μόνο ο Ιησούς μπορεί να σώσει την Ευρωζώνη», λέει η Deutsche Bank

Η Ευρωζώνη, στα 14 της χρόνια, περνά μια δύσκολη εφηβεία, παρουσιάζοντας όλα τα ενοχλητικά χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Είναι γεμάτη εσωτερικές συγκρούσεις, αναζητά απελπισμένα κάποια δομή και είναι καχύποπτη απέναντι σε κάθε είδους εξουσίας.

Κάπως έτσι περιέγραψε ο Bilal Hafeez, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος της Deutsche Bank την κατάσταση της Ευρωζώνης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της τράπεζας για τις μικρομεσαίες εταιρείες, στο Αμβούργο.

Ποιος μπορεί, λοιπόν, να αποτελέσει ένα θετικό πρότυπο για την Ευρωζώνη; Αναρωτήθηκε ο Hafeez. “Σίγουρα δεν μπορούν να είναι οι “πατέρες”: Η Γερμανία ή η Γαλλία. Πρέπει να είναι μια εξωτερική μορφή, που να έχει το σεβασμό όλων των Ευρωπαίων. Και που τα κίνητρα και ο χαρακτήρας του να μην αμφισβητούνται. Αυτό αποκλείει κάθε ζωντανό πρόσωπο, καθώς ακόμα και το πιο ικανό άτομο μπορεί να υποπέσει σε παραπατήματα ή να έχει κάτι κρυμμένο στο παρελθόν του που να το υπονομεύσει”, διαπίστωσε ο αναλυτής.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

The post «Μόνο ο Ιησούς μπορεί να σώσει την Ευρωζώνη», λέει η Deutsche Bank appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα