Μόνο 250 στους 24.600 δήλωσε κρυφά εισοδήματα!

Μόνο 250 καταθέτες, από τους 24.600 που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και ελέγχονται για διακίνηση μαύρου χρήματος, έσπευσαν να καταθέσουν συμπληρωματική δήλωση στην εφορία για να δηλώσουν οικειοθελώς επιπλέον κεφάλαια που «ξέχασαν» να εμφανίσουν στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια.

Άλλοι 3.500 φορολογούμενοι που έλαβαν τη σχετική ειδοποίηση, ήρθαν σε επικοινωνία με την εφορία για να ζητήσουν διευκρινίσεις ή και οδηγίες για να συμπληρώσουν νέα

δήλωση εισοδήματος, μέσω της ειδικής εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ώστε να πληρώσουν και τον επιπλέον φόρο που αναλογεί.

Μετά τις ατομικές προσκλήσεις, από τον Φεβρουάριο έρχεται και η «λυπητερή». Μετά την εκπνοή της προθεσμίας που προβλέπει η επιστολή, στις 31 Ιανουαρίου, η ΓΓΠΣ θα διασταυρώσει αν τυχόν δεν παρέλαβαν ορισμένοι την συστημένη επιστολή που τους απέστειλε. Για όσους την έλαβαν αλλά δεν ανταποκρίθηκαν όμως ετοιμάζει νέες επιστολές, όπου θα αναγράφονται οι διαφορές μεταξύ των καταθέσεων και των εισοδημάτων τους και θα καλούνται να καταβάλουν φόρο 45% επί των διαφορών αυτών, ως μη δηλωθέν εισόδημα.

Η αρχική λίστα περιλάμβανε 54.000 πρόσωπα που έστειλαν εμβάσματα συνολικού ύψους 22 δισ. ευρώ στην τριετία της μεγάλης κρίσης (2009 – 2011). Από αυτούς, υπό έλεγχο βρίσκονται 24.600 οι οποίοι εμφανίζουν «προβληματικό» πόθεν έσχες, καθώς δεν δικαιολογεί τις καταθέσεις που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει εμβάσματα ύψους 7 δισ. ευρώ και αν οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν εγκαίρως τα ποσά αυτά, τότε οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε επιβολή φόρων και προστίμων για τα αδήλωτα εισοδήματα ή και σε δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων, εάν δεν ανταποκριθούν.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα τους επιβληθεί φόρος με συντελεστή έως και 45% (ανάλογα με το έτος φορολόγησης κάθε εισοδήματος) μαζί με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

The post Μόνο 250 στους 24.600 δήλωσε κρυφά εισοδήματα! appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα