Με σύμμαχο την «πράσινη» παράδοση

Τη νίκη που θα του δώσει προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague θέλει ο Παναθηναϊκός, που αντιμετωπίσει στις 21:45 την Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Να επιβεβαιώσει τους… αριθμούς θέλει ο Παναθηναϊκός που φιλοξενείται από την Ζαλγκίρις για την 8η αγωνιστική του Top 16

της Euroleague. Οι «πράσινοι» μετρούν μόνο μία ήττα στα παιχνίδια που έχουν δώσει στο παρελθόν με τους Λιθουανούς και θέλουν να… διατηρήσουν την καλή τους παράδοση η οποία θα τους φέρει παράλληλα ένα βήμα πιο κοντά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το «τριφύλλι» που ταξίδεψε πλήρες στο Κάουνας, προέρχεται από την ήττα στη Μόσχα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη μετρά στο Top 16 4 νίκες και 3 ήττες και χρειάζεται το ροζ φύλλο αγώνα προκειμένου να μην μπει σε… μπελάδες.

Από την άλλη τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα για τους γηπεδούχους. Η Ζαλγκίρις θα παραταχθεί χωρίς τον αρχηγό της, Παούλιους Γιανκούνας, ο οποίος τέθηκε εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν λόγω τραυματισμού στον ώμο, αλλά και τον Μάριο Ντέλας που έχει ενοχλήσεις στη μέση. Τον νεοαποκτηθέντα Ντόνι ΜακΓκράθ θα έχει στη διάθεσή του ο Ζοάν Πλάθα.

Όσο για την αγωνιστική… σκακιέρα; Οι Λιθουανοί αναμένεται να δώσουν βάρος στον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και στους Σχορτσανίτη και Λάσμε, ενώ από την πλευρά τους οι «πράσινοι» αναμένεται να εστιάσουν στα μαρκαρίσματα των Πόποβιτς και των αδελφών Λαβρινόβιτς.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Δεκαπέντε φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις με τους «πράσινους» να έχουν το πάνω χέρι με 14 νίκες! Μάλιστα η υπεροχή του δεν αμφισβητείται ούτε στο Κάουνας, όπου έχει κερδίσει στις έξι από τις επτά επισκέψεις του με μέση διαφορά τους 14,5 πόντους! Στο πρώτο φετινό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει με 67-66.

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Με σύμμαχο την «πράσινη» παράδοση appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα