Μάκη άλλο η νανοτεχνολογία, άλλο η νανοδημοσιογραφία

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Τριανταφυλλόπουλου και Βαξεβάνη
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Αρκεί να είσαι ειλικρινής γι’ αυτό που κάνεις. Δεν μπορεί να είσαι πόρνη και να λες πως είσαι μελετητής της σεξουαλικής συμπεριφοράς των ανθρώπων. Όπως δεν μπορείς να κάνεις τηλεμάρκετινγκ και να λες πως είσαι δημοσιογράφος.
Με τον...
Μάκη Τριανταφυλλόπουλο δεν ήμουν ποτέ φίλος, για λόγους που είναι εύκολο να κατανοήσει ο καθένας. Δεν ήμουν ούτε εχθρός. Εκπροσωπούσαμε δύο διαφορετικά είδη δημοσιογραφίας και κρινόμασταν από τον κόσμο. Επειδή δεν είχα τίποτα να φοβάμαι (και λόγω ιδιοσυγκρασίας
και λόγω στάσης ζωής) δεν ανήκα ούτε καν στον κύκλο των ανθρώπων που τον συναναστρέφονταν, γέμιζαν τις δεξιώσεις του γάμου του, ψιθύριζαν με φόβο πάντα διάφορα γι’ αυτόν, μάλωναν μαζί του και στη συνέχεια αγκαλιάζονταν σαν να μην τρέχει τίποτα. Βλέπετε τα μόνα άπλυτα που είχα ήταν σώβρακα. Ο Μάκης ήταν πάντα ο Κίτρινος Τύπος κι εγώ ένας άλλος τύπος.
Μέχρι που πείραξα τα γιλεκάκια του. Αυτά τα υπεργιλέκα που και νεκρούς ανασταίνουν. Όταν η εφημερίδα τα ΝΕΑ τη δεκαετία του 70, έγραφε για το θαυματουργό «νερό του Καματερού», ο Μάκης νομίζω ήταν σκιτσογράφος στο συγκρότημα. Κι αν δεν ήταν, σίγουρα θα θυμάται αυτή την απάτη που στήθηκε με ευθύνη των τεράτων της δημοσιογραφίας της εποχής.
Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια εκπομπή για το σύγχρονο νερό του Καματερού. Για όλες αυτές τις διαφημίσεις που χρησιμοποιώντας επιστημονικοφανείς όρους (DNA, όζον, μικροτεχνολογία, συχνότητες, πρωτείνες κλπ) παραπλανούν τον κόσμο. Εμφανίζονται ως θαυματουργά προϊόντα των οποίων οι διανομείς για να μην μηνυθούν γράφουν με ψιλά γράμματα στην οθόνη πως το προϊόν ούτε θαυματουργό είναι, ούτε ιατρικό. Αλλά ποιός απελπισμένος θα δει τα ψιλά γράμματα, όταν μπροστά του με μεγάλα, εμφανίζεται η σωτηρία του; Πόσο μάλλον ο ίδιος ο Τριανταφυλλόπουλος.
Ανάμεσα στα προϊόντα που εξετάσαμε στην εκπομπή ήταν οι μηχανές όζοντος, τα γνωστά βιονικά βραχιολάκια και τα γιλέκα «νανοτεχνολογίας». Τα βραχιολάκια τα πήγαμε σε εργαστήριο συχνοτήτων όπου δείξαμε πως δεν έχουν και δεν εκπέμπουν κανενός είδους συχνότητα. Καταγράψαμε επίσης την μαρτυρία ενός φίλου ο οποίος φόραγε για καιρό ένα τέτοιο βραχιόλι και ο οποίος έλεγε πώς λειτούργησε πάνω του. Για τα νανογιλέκα κάναμε κάτι πιο απλό. Όπως είπαμε στην εκπομπή δώσαμε σε έναν άλλο φίλο ο οποίος πιστεύει σε βιοσυχνότητες και τέτοιες θεωρίες, να φορέσει ένα γιλεκάκι εμπορίου λέγοντάς του πως ήταν νανογιλέκο. Δεν ήταν ούτε του Μάκη ούτε κανενός άλλου. Το πήραμε από κινέζικο μαγαζί 5 ευρώ. Σκοπός ήταν να δούμε αν ο φίλος, που ήταν ο μοντέρ μας Χρήστος Τσατσάνης, θα έπεφτε θύμα αυθυποβολής. Στη συνέχεια καταγράψαμε τι ένοιωσε, πριν του αποκαλύψουμε ότι το γιλέκο ήταν από καλάθι και όχι από εργαστήριο νανοτεχνολογίας. Το όνομα του Χρήστου μπήκε κάτω από τη συνέντευξή του, όπως μπήκε και στο τίτλους της εκπομπής. Δηλαδή δεν το έκρυψε κανένας, ούτε είπε πως ο Χρήστος είναι πυρηνικός φυσικός και όχι μοντέρ.
Και εκεί ακριβώς μια μεγάλη μύ
Keywords
Τυχαία Θέματα