Κηδεύεται σήμερα ο Τσάβες – Ποιοι θα παρευρεθούν στην τελετή [εικόνες]

Σήμερα στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, στην οποία θα παρευρεθούν τουλάχιστον 30 σημαντικοί ηγέτες από πολλές χώρες του κόσμου, ενώ το παρών θα δώσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα,

το τελευταίο αντίο στον Κομαντάντε θα πουν οι περισσότεροι από τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής όπως η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ και ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ίνασιο Λουλά ντα Σίλβα, ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα.

Ακόμη στην τελετή θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο, ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπάστιαν Πινιέρα, ο πρόεδρος του Περού Ολάντα Χουμάλα, ο Ντανιέλ Ορτέγκα πρόεδρος της Νικαράγουας, ο Ρικάρντο Μαρτινέλι πρόεδρος του Παναμά, ο Μαουρίτσιο Φούνες πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ και ο Ότο Πέρες πρόεδρος της Γουατεμάλας. Επίσης από την μακρινή Καραϊβική θα έρθει και ο πρόεδρος της Αϊτής Μισέλ Μαρτελί και ο Ντανίλο Μεντίνα της Δομινικανής Δημοκρατίας. Παρόντες θα είναι επίσης οι πρόεδροι του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του θανάτου του Τσάβες, στο Καράκας βρέθηκαν επίσης και τρεις πρόεδροι που θεωρούνταν «κοντά» στον εκλιπόντα πρόεδρο όσο ήταν εν ζωή: ο Έβο Μοράλες της Βολιβίας, η Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ της Αργεντινής και ο Χοσέ Μουχίκα της Ουρουγουάης, ο αποκαλούμενος ως φτωχότερος πρόεδρος στον κόσμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί στην κηδεία με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ και η Ισπανια θα στείλει τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Φελίπε.

Η Ρωσία και η Κίνα, στενοί οικονομικοί σύμμαχοι της Βενεζουέλας θα στείλουν μεγάλες αντιπροσωπείες., ενώ στην κηδεία θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες διεθνών οργανισμών όπως της Ένωσης για την Ολοκλήρωση της Λατινικής Αμερικής (Aladi), της Κοινής Αγοράς του Νότου (Mercosur), της Ένωσης Εθνών της Νότιας Αμερικής (Unasur) και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).

The post Κηδεύεται σήμερα ο Τσάβες – Ποιοι θα παρευρεθούν στην τελετή [εικόνες] appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα