Κατατέθηκε η μήνυση της Χ.Α. κατά ΕΛ.ΑΣ. και Δένδια

Κατατέθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο από τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά μηνυτήρια αναφορά...
κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.Νίκου Παπαγιαννόπουλου.

Το ακριβές κείμενο:

"ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,
που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Δηλιγιάννη 50, όπως νομίμως εκπροσωπείται

ΚΑΤΑ

1) ΔΕΝΔΙΑ Νικολάου, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

2) ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Νικολάου, Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.

3) Παντός άλλου υπευθύνου

1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2012, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο των κοινωνικών παρεμβάσεων του κόμματος, προέβησαν σε δημόσιες νόμιμες δράσεις, παρουσία πλήθους κόσμου και χωρίς καμία πρόθεση αποφυγής του ελέγχου από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες μάλιστα, στην περίπτωση της Ραφήνας, είχαν ενημερωθεί δεόντως.

Παρά το γεγονός ότι οι δράσεις αυτές είχαν ως σκοπό την επιβολή της νομιμότητας από τα όργανα της τάξης, που με παρεξηγήσιμη ανοχή επέλεξαν για ακόμα μια φορά την απουσία από δημόσιους χώρους στους οποίους διαπράττονται συστηματικά αυτόφωρα αδικήματα (διάθεση προϊόντων εγκλήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία κλπ), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιλέγοντας τον ολισθηρό δρόμο της πολιτικής εκμετάλλευσης του γεγονότος, προχώρησε σε ενέργειες που εκφεύγουν των ορίων της νομιμότητας, που υποτίθεται ότι προασπίζει δια της θεσμικής του θέσης.

Συγκεκριμένα και δια των εντεταλμένων οργάνων του ήτοι του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Νικολάου Παπαγιαννόπουλου, εξέδωσε πρωτοφανή ανακοίνωση (βλ. σχετ.1) με την οποία συκοφαντικά διατείνεται ότι δήθεν το κόμμα μας "εξήγγειλε" ότι "…θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής…". Σαν να μην έφτανε αυτό, αφού ανακάλεσε τους αστυνομικούς της φρουράς των βουλευτών του κόμματός μας, προχώρησε σεπροκλητική και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση, να εγκαταστήσει έξω από τα κεντρικά μας γραφεία (Δεληγιάννη 50) από τις 10/9/2012, κλούβες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., διενεργώντας ελέγχους στους εισερχομένους και εξερχομένους αυτών, φαλκιδεύοντας έτσι εν τοις πράγμασι, κάθε έννοια συνταγματικής ελευθερίας (άρθρο 29 παρ. 1 και 5 παρ.1 Συντ.) στη λειτουργία και τη δράση ενός νομίμου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Ο Υπουργός και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., σε πανικό ευρισκόμενοι από την δημοσκοπική άνοδο του κόμματός μας και τη λαϊκή στήριξη που γίνονται δεκτές οι κοινωνικές μας δράσεις, χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά με επίσημο τρόπο, ανοίκεια μέσα για την καταστολή των παρεμβάσεών μας: Τη συκοφαντία και την αυθαιρεσία.

Πριν καν καταθέσουν οι μάρτυρες και σχηματιστεί στοιχειωδώς η δικογραφία που άνοιξε κατόπιν της εντολής του Υπουργού για τη "διερεύνηση" των συνθηκών του περιστατικού της Ραφήνας, ο τελευταίος, καταργώντας τον ίδιο του τον εαυτό καθώς και τα ανεξάρτητα ό
Keywords
Τυχαία Θέματα