«Καμιά ανησυχία για το ευρώ», διαβεβαίωσε ο Β. Σόιμπλε

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε για το ευρώ», διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισημαίνει ότι το κοινό νόμισμα παρέμεινε σταθερό κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Σε συνέντευξή του στην «Boersen Zeitung», ο κ. Σόιμπλε καθησυχάζει ακόμα τους Γερμανούς, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο και υποστηρίζει ότι η στρατηγική

της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αποδείχθηκε ορθή.

Αναφέρει μάλιστα ως ενδεικτικό παράδειγμα τη μείωση του κόστους δανεισμού χωρών ,οι οποίες δέχονταν μέχρι πρότινος πίεση από τις χρηματοπιστωτικές αλλαγές, ενώ επιμένει στην πολιτική της «λιτότητας με προσανατολισμό την ανάπτυξη και σε συνδυασμό με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», προκειμένου, όπως λέει, να συνεχίσει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάσσεται δε υπέρ της συμμετοχής του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην απαλλαγή των φορολογουμένων από το κόστος ενδεχόμενης αποτυχίας.

The post «Καμιά ανησυχία για το ευρώ», διαβεβαίωσε ο Β. Σόιμπλε appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα