Ισπανία: Άντλησε 5 δισ. ευρώ από την πώληση ομολόγων

Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας μειώθηκε στη σημερινή δημοπρασία ομολόγων, κατά την οποία το υπουργείο Οικονομικών της χώρας διέθεσε τίτλους αξίας 5,03 δισ. ευρώ, λίγο πάνω από το ανώτερο όριο των 5 δισ. ευρώ που είχε θέσει ως στόχο.

Η Ισπανία δημοπράτησε ομόλογα 10ετούς, 5ετούς και 2ετούς διάρκειας. Η απόδοση των 10ετών τίτλων διαμορφώθηκε στο 4,917% από 5,202% στις 21 Φεβρουαρίου, των 5ετών τίτλων στο 3,572% από 4,123% στις 7 Φεβρουαρίου και των 2ετών στο 2,632% από 2,713% στις 17 Ιανουαρίου. Η ζήτηση για τα 10ετή ομόλογα ήταν 2,27 φορές μεγαλύτερη από το ποσό που

διατέθηκε έναντι 1,6 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία, ενώ για τα 5ετή ομόλογα ήταν 2,32 φορές υψηλότερη από 2,24 φορές. Για τα 2ετή ομόλογα η ζήτηση ήταν 4,91 φορές μεγαλύτερη από 2,02 φορές τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, το αποτέλεσμα της δημοπρασίας δείχνει ότι το πολιτικό αδιέξοδο που προκάλεσαν οι εκλογές στην Ιταλία δεν έχει ακόμη επηρεάσει την εμπιστοσύνη στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αποτρέψει μία κλιμάκωση της κρίσης. «Τα ισπανικά ομόλογα φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικά από πριν και επωφελούνται επίσης από τις εκροές στα ιταλικά ομόλογα», δήλωσε στέλεχος της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas.

Με το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας να προβλέπεται εφέτος στο 6,7% του ΑΕΠ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το 2014 στο 7,2% του ΑΕΠ, ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι έχει αποκλείσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας. «Πρέπει να συμβιβάσουμε τη μείωση του ελλείμματος με την επίπτωσή της στην οικονομική δραστηριότητα», δήλωσε προχθές ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Λουίς Ντε Γκίντος μετά τη συνεδρίαση του Ecofin, του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Η ισπανική οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 1,4% φέτος και να σημειώσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,8% το 2014

The post Ισπανία: Άντλησε 5 δισ. ευρώ από την πώληση ομολόγων appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα