Η Ευρώπη μας τα υπέρ και τα κατά

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα τελευταία 3 χρόνια οι σχέσεις μας με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοκιμάστηκε με μεγάλη ένταση. Δεν ήταν λίγες και οι αναλύσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που διέβλεπαν διάσπαση της ευρωζώνης και τελικά διάλυση της Ευρώπης των 27.

Σε πείσμα όλων η Γηραιά Ήπειρος που έχει χτυπηθεί με σφοδρότητα από την οικονομική κρίση , παρά τις παθογένειες της , όπως όλες οι οικογένειες τελικά επέλεξε την ασφάλεια των πολιτών της και τη διασφάλιση της Ειρήνης.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζει να ενθαρρύνει τους πολίτες της να ταξιδεύουν, να σπουδάζουν

και να κάνουν τις διακοπές τους από τη μία χωρά στην άλλη. Για το λόγο αυτό θέτει στην υπηρεσία όλων μας τον κοινό ευρωπαϊκό αριθμό 112 , για οτιδήποτε μας συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα εντός της Ευρώπης.

Ο Πάνος Καρβούνης Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα δηλώνει στο Real.gr « Ελπίζουμε εντός του 2013 να αυξηθεί περαιτέρω η γνώση και η χρήση του 112 ως κοινού ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης επειγόντων. Με την εμπέδωση και της καθολικότητας στον ευρωπαϊκό χώρο του. Ο Έλληνας πολίτης αποκτά πλέον την πεποίθηση ότι δεν θα αντιμετωπίσει γλωσσικά και τοπικά εμπόδια στο εξωτερικό προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην παροχή βοήθειας αν παρουσιαστεί ανάγκη. Πέρα όμως από την εμφανή χρηστικότητα του 112 η ύπαρξη ενός ΚΟΙΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ αριθμού κλήσης επειγόντων ενισχύει και το αίσθημα της Ευρωπαϊκής ιθαγένειας των Ευρωπαίων πολιτών.”

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθιερώσει από το 1991 το 112 ως τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσεως έκτακτης ανάγκης, μέσω του οποίου οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες επειγόντων και στις 27 χώρες της Ένωσης αλλά και στη Νορβηγία, την Ελβετία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και την Τουρκία.

Μάλιστα, σε πολλές χώρες όπως για παράδειγμα στη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, τη Σλοβενία και την Βουλγαρία, το 112 έχει καθιερωθεί και ως ο μοναδικός εθνικός αριθμός επειγόντων. Η Ε.Ε επιθυμεί να βοηθήσει τους πολίτες της να αξιοποιήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια. Με τον τρόπο αυτό, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα σε πολιτικό επίπεδο, προσφέρει κίνητρα σε όλους τους πολίτες της να ταξιδεύουν, να μορφώνονται αλλά και να ψυχαγωγούνται σε όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο χωρίς περιορισμούς.

Το παράδοξο είναι πως αν και κάθε χρόνο 150 εκατομμύρια πολίτες αξιοποιούν το δικαίωμα τους να μετακινούνται ελεύθερα μέσα στην Ένωση, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, μόνο ένας στους τέσσερεις γνωρίζει ποιόν ΚΟΙΝΟ αριθμό να καλέσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε όλη την ΕΕ. Και η Ελλάδα κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τη γνώση του 112 από τους πολίτες – μόνο 7 στους 100 θα τον καλούσαν αν αντιμετώπιζαν πρόβλημα

The post Η Ευρώπη μας τα υπέρ και τα κατά appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα