Φονική η επιδρομή του τυφώνα Sandy - Απίστευτες εικόνες καταστροφής

Ο εφιάλτης του πιο καταστροφικού τυφώνα ξύπνησε στη μητρόπολη του κόσμου. Ο Sandy, που μετατράπηκε σε υπερκαταιγίδα, «χτύπησε» το New Jersey, σαρώνοντας τα...
πάντα στο πέρασμά του.

Δεκατέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, πλημμυρισμένα σπίτια και σήραγγες του Μετρό, καταστροφές σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο και διακοπή ηλεκτροδότησης σε εκατομμύρια νοικοκυριά, είναι οι εικόνες από τη φονική επιδρομή του Sandy.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα
Υόρκη, ένας στο Κονέκτικατ, 3 στο Νιου Τζέρσει, δύο στη Φιλαδέλφεια, ένας πολίτης στη Δυτική Βιρτζίνια και ένας στον Καναδά.

Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την επέλαση της υπερκαταιγίδας, που πολιορκεί τη Νέα Υόρκη και άλλες πολιτείες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των Η.Π.Α. (NTC), στις 08.00 το πρωί ώρα Ελλάδος, το επίκεντρο του «Sandy» βρισκόταν νότια του Λάνκαστερ στην Πενσυλβάνια.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, με τον δήμαρχο του «Μεγάλου Μήλου», Μάικλ Μπλούμπεργκ, να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν μακριά από τους δρόμους και να σταματήσουν να καλούν την Άμεση δράση (περίπου 10.000 κλήσεις ανά μισάωρο). Εδώ και αρκετές ώρες, το νότιο Μανχάταν έχει μείνει χωρίς ρεύμα, με συνολικά περίπου 6,5 εκατ. ανθρώπους (σε 10 πολιτείες) να παραμένουν βυθισμένοι στο σκοτάδι κατά μήκος των ανατολικών ακτών της χώρας, την ίδια στιγμή που οι δρόμοι στη Νέα Υόρκη έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια», έχοντας γεμίσει μπάζα και δέντρα.

Το «καλό» νέο μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση είναι ότι, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τοπικών Αρχών, το ύψος του νερού άρχισε να κατεβαίνει σε τμήματα της Νέας Υόρκης. Ειδικότερα, τα νερά «ανέβηκαν» μέχρι τα 4,15 μ. κατά την πλημμυρίδα στην περιοχή του Μπάτερι Παρκ στο νότιο Μανχάταν, ενώ πλέον έχουν κατέβει στα 3 μ. και συνεχίζουν να κατεβαίνουν.

(Το σκοτάδι «καταπίνει» σταδιακά το νότιο Μανχάταν)

(Πυροσβέστης στην 8η Λεωφόρο σπεύδει στο σημείο όπου η πρόσοψη ενός κτηρίου κατέρρευσε)

Πυρκαγιά σε σπίτια στο Κουίνς

Περισσότεροι από 140 πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μπρίζι Πόιντ του Κουίνς, στην παράκτια περιοχή των Ροκαγουέις, που έχει πλημμυρίσει από την καταιγίδα Sandy.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν φουσκωτές βάρκες στις επιχειρήσεις διάσωσης. «Είναι μία τεράστια πυρκαγιά σε μεγάλο αριθμό κατοικιών» δήλωσε ο πυροσβέστης Μάικλ Παρέλα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι «καθώς πρόκειται για την πιο πλημμυρισμένη περιοχή της πόλης, υπάρχουν πολλές επιπλοκές».

Φονική επιδρομή

Κτήρια έχουν καταρρεύσει, τα τούνελ που ενώνουν το Μανχάταν με την υπόλοιπη Νέα Υόρκη έχουν κλείσει προσωρινά λόγω της παλίρροιας και ποταμοί έχουν υπερχειλίσει, δημιουργώντας ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ. Όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Keywords
Τυχαία Θέματα