Επιχείρηση «επιστροφή στην κοινωνική ατζέντα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Τον τρόπο οργάνωσης της δουλειάς τους το επόμενο διάστημα συζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος που έγινε κεκλεισμένων των θυρών το μεσημέρι.

Σε συνέχεια των όσων αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο, αποφασίστηκε η «επιστροφή στην κοινωνική ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στο εξής θα επιχειρηθεί να μπαίνει

με κάθε ευκαιρία από τα στελέχη του εντός και εκτός Βουλής. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η συγκυρία της κατάθεσης δύο ερωτήσεων με σχετικό περιεχόμενο σήμερα (φορολογικό και κοινωνικά επιδόματα) από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΟ Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ που διήρκεσε περί τις τρεις ώρες, τον λόγο πήραν 25 βουλευτές, με τον πρόεδρο να μην κάνει εισαγωγική τοποθέτηση, παρά να παρεμβαίνει για πολύ λίγο στη μέση της συνεδρίασης, έγινε ένας απολογισμός του τελευταίου εξαμήνου, με τους βουλευτές να μοιράζονται την εμπειρία και να καταθέτουν τις προτάσεις τους για την καλύτερη λειτουργία της ΚΟ στο εξής, ακόμα και μέσω της δημιουργίας «ομάδων βουλευτών» που θα αναλαμβάνουν ένα θέμα κάθε φορά. Προτάσεις κατατέθηκαν και για την στάση του κόμματος ενόψει της γενικής απεργίας της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργεί πλέον την ατζέντα επί των κοινωνικών προβλημάτων, φέρνοντάς τα μέσω ερωτήσεων και ειδικών θεματικών συνεδριάσεων και στη Βουλή. Ειδικότερα, αποφασίστηκαν στοχευμένες παρεμβάσεις σε θέματα υγείας, ανεργίας, παιδείας, συντάξεων, μισθών, επιπτώσεων του μνημονίου κ.ο.κ, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ θα συζητηθούν αναλυτικά τα θέματα αλληλεγγύης.

«Να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας», είπε στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης, επιδιώκοντας να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης οι όποιες δηλώσεις βουλευτών. Ζήτησε ακόμα την ενίσχυση του επικοινωνιακού κέντρου του κόμματος, προκειμένου –όπως εξηγούσαν αργότερα μέλη της μειοψηφίας- να προκαλεί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τα θέματα της ατζέντας και όχι να απαντάει απλώς στη ΝΔ. Στην πραγματικότητα, υπήρξε μεγάλος προβληματισμός τόσο από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από άλλους βουλευτές για τις «επιθέσεις μερίδας των ΜΜΕ» στο κόμμα, ενώ αποφασίστηκε και η «αλληλοστήριξη» όσων εκ των βουλευτών βάλλονται. Ως παράδειγμα έφερναν βουλευτές την προσπάθεια να ‘χτυπήσουν’ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου –όπως έλεγαν- για τη γνωστή υπόθεση βιασμών που είχε αναλάβει ως δικηγόρος.

The post Επιχείρηση «επιστροφή στην κοινωνική ατζέντα» από τον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
συριζα, ζωή κωνσταντοπούλου, βουλη, επιδοματα, τσιπρας, απεργια, μνημονιο, λαφαζάνης, μμε, enimerwsi, ειδήσεις, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, ζωή κωνσταντοπούλου, βουλευτες, θεμα, ατζεντα, γινονται, διαστημα, δηλωσεις, εγινε, ευκαιρια, ειπε, επικοινωνια, ζωη, ιδιο, υποθεση, κομμα, λαφαζάνης, λειτουργια, λογο, συνεχεια, φορα, ωρες, enimerwsi, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα